Younes Belhanda için bir bonus daha gitti!

Dinamo Kiev'den transfer edilen Younes Belhanda, Galatasaray formasıyla 77 resmi maça çıkmış oldu. Bu sebeple, sözleşme gereği Galatasaray, Kiev'e bonus ödedi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; 75 maç barajını geçen 10 numara için Ukrayna ekibi Dinamo Kiev 500 bin Euro daha aldı, toplam kazançları ise 9 milyon 750 bin Euro'ya ulaştı.

2017'de Dinamo Kiev'den 8 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilen Younes Belhanda'nın faturası da her geçen gün kabardı.

Sözleşmesindeki özel maddeler nedeniyle geçen 2 sezonda Ukrayna temsilcisine ek olarak 1 milyon 750 bin Euro ödenirken oyuncunun da ek maliyetleri cep yaktı.

Sarı-kırmızılıların son iki şampiyonluğunda pay sahibi olan Faslı oyuncu, takımın Şampiyonlar Ligi gruplarına kalması ile primini katladı. Ayrıca 75 maç barajını geçen Belhanda eski kulübüne dev bir prim daha kazandırdı.

Yıllık garanti ücret olarak 3 milyon 350 bin Euro kazanan Faslı futbolcu, toplamda 77 maça ulaşırken Belhanda için geride kalan dönemde Dinamo Kiev'e toplam 9 milyon 750 bin Euro (57 milyon 400 bin TL) ödeme yapıldı.

Futboluyla taraftarını tatmin edemeyen G.Saray'da oyuncuların en fazla sorun yaşadıkları noktaların başında 'topu tutamamak' geliyor.

Performans karşılaştırması yapan Comparisonator uygulaması verilerine göre sarı-kırmızılı oyuncular, her maç ortalama 32.8 top kaybı yaparken, bu top kayıplarının 4.7'si 20 saniye içerisinde kendi kalesinde şuta sebep oldu. Galatasaray bu değeriyle Ankaragücü (7.71), Kayserispor (7), Konyaspor (5.14) ve Sivasspor (4.86) sonrası ligin en kötü takımı oldu.

BAŞARILI ATAK DEĞERİ DİPTE

Galatasaray hücum aksiyonlarında da vasatın altında kaldı. Cimbom hücumda başarılı atak girişimi ortalamasını maç başına 23.7'ye ancak çıkarabilirken, bu değerde ligde 14. sırada kaldı. Bu sayı Fenerbahçe'de 32.5, Kasımpaşa'da ise 33.7 oldu.

63 ŞUT ATTI, 57'Sİ KARAVANA

Falcao'yu kadrosuna katan ama bir türlü verim alamayan Galatasaray, rakip kalelere gönderdiği 63 şutun sadece 6'sını ağlarla buluşturabildi. Bu şutların 57'sinde karavana atan Terim'in ekibinin isabetli şut sayısı ise 31 oldu. G.Saray, rakip kalelere attığı isabetli şutları gole çevirme yüzdesinde Avrupa'nın en kötü 12. takımı olurken, ligin ise en kötü 2. ekibi durumuna geldi.

Performansıyla eleştirilen Belhanda, bu sezon girdiği ikili mücadelelerin yüzde 62'sini kaybetti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.