Luyindama'nın maaşını Kongo ödeyecek!

Galatasaray'da milli takımdan sakat dönen oyuncuların durumu can sıkıcı olurken, son olarak Kongolu savunma oyuncusu Christian Luyindama'dan gelen haber deprem etkisi yaratmıştı. Yıldız oyuncunun yapılan ilk kontrollerinde çapraz bağda kopma meydana geldiği tespit edilirken, sezonu kapattığı açıklanmıştı. Sezon başında transfer edilen ve yıllık 1 milyon Euro ücret alan oyuncunun sakatlığı süresi boyunca maaşını ise Kongo Federasyonu ödeyecek.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; bu sezon Galatasaray'ın yaşadığı sakatlık sürecinin eşi benzeri yok. İlk olarak Kolombiyalı süperstar yıldızı Radamel Falcao ile başlayan ve Florin Andone ile devam eden kâbus son olarak savunmanın başarılı ismi Luyindama'yı vurdu. Demokratik Kongo'nun geçtiğimiz hafta deplasmanda Gambiya ile oynadığı maçta sakatlanan oyuncunun sol diz çapraz bağlarında kopma ve dış menisküsünde yırtık tespit edildi. 25 yaşındaki stoper sezonu kapatırken yakın zamanda da ameliyat olacak. Galatasaray'ın, oyuncuyu devre arasında Premier Lig'e satma planlarını da suya düştü. Sakatlığın milli takımda olması nedeniyle FIFA kuralları gereğince Luyindama'nın aylık 100 bin avro olan ödemeleri de Kongo Federasyonu'ndan tahsil edilecek.

Galatasaray kulüp doktoru Yener İnce, "Bu sakatlık dünya genelinde ortalama 7 ayda tedavi edilir. Oyuncunun milli takımda bu sakatlığının gözden kaçırılması büyük skandal." diyerek durumu özetledi.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.