STSL | En ters deplasman..

galatasaray
Spor Toto Süper Lig'de 13. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılarda sarı kart cezalısı Ryan Babel'in oynaymayacağı karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. 1 Aralık Pazar günü saat 19:00'da oynanacak karşılaşma öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde: 

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'DA
Süper Lig'de hafta sonu Trabzonspor'u ağırlayacak olan Galatasaray, ezeli rakibiyle daha önce birçok turnuvada toplamda 127 kez karşılaştı. Rakibiyle bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda 58 kez sahadan galip ayrılan takımımız, 42 karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 27 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. 

Öte yandan Galatasaray, Trabzonspor ile ligde 92 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 41'ini kazanmayı başaran takımımız, 30'unda ise rakibine mağlup oldu. Son 12 karşılaşmada ise takımımız 6 kez galip gelirken, 6 kez de mağlup oldu.  Öte yandan teknik direktörümüz Fatih Terim, Galatasaray'ın başındayken Trabzonspor ile oynadığı 19 lig maçının 16'sında yenilmedi (10G 6B 3M).

TRABZON DEPLASMANI TERS GELİYOR
Galatasaray genel toplamda Trabzonspor'a karşı galibiyet sayısında üstün konumunda bulunsa da son dönemde deplasmanda kazanamıyor. Cimbom rakibiyle Trabzon'da oynadığı son 3 maçı kaybetti. Galatasaray bu maçlarda rakibine sadece 1 gol atabilirken kalesinde ise 8 gol gördü. İki takımın Trabzon'da oynadığı son karşılaşma ev sahibi ekibin 4-0 üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. 

SÖRLOTH ÇOK FORMDA
Trabzonspor'un sezon başında kadrosuna kattığı Norveçli Alexander Sörloth takımın gol yükünü çeken isim konumunda bulunuyor. Yıldız futbolcu bordo-mavili formayla ligde çıktığı 12 karşılaşmada 7 gol atarken 4 de asist üretti ve 11 gole direkt katkı da bulundu. Norveçli oyuncunun ardından Trabzonspor'da Nwakaeme, 12 maçta 3 gol - 3 asist ile dikkat çekiyor. Trabzon'un hücum hattının en önemli isimleri konumunda bulunan iki oyuncuya dikkat etmek gerekiyor.

İLK YARIDA EN AZ GOL YİYEN GALATASARAY
12 haftası geride kalan Süper Lig'in en az yol yiyen takımı konumunda bulunan Galatasaray, bunun yanında ligde maçların ilk yarısında en az gol yiyen takımın durumunda da bulunuyor. Cimbom ilk yarıda sadece 1 gol yedi. Fakat iki takım arasında oynanan maçlarda atılan son sekiz golün altısı ilk yarılarda geldi. Öte yandan, Bu sezon Süper Lig'de en az gol yiyen takım olan Galatasaray (10), en son 2007/08 sezonunun ilk 12 haftasında bundan daha az gol yemişti (8).

ÖMER BAYRAM'IN İÇİNDEN SILVA ÇIKTI
Galatasaray bu sezon beklenen performansı gösteremezken takımda Ömer Bayram ise adeta elmas gibi parlıyor. Fatih Terim'in sol bekten orta sahaya çekmesiyle beraber etkili bir performans ortaya koyan Ömer, takımın en çok asist yapan ismi konumunda yer alıyor. Bunun yanında Ömer Bayram bu sezon Süper Lig'de yaptığı asistlerle takımına en çok puan kazandıran iki isimden biri durumunda da bulunuyor. (3 asist - 5 puan) Ömer Bayram son olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Club Brugge maçında Adem Büyük'ün attığı golde asist yaparken oynadığı oyunla da taraftarı büyülemişti.

FCN Gaming'de bir klasik haline getirdiğimiz haftanın maçını FIFA 20'de oynatma geleneğimizi Trabzonspor - Galatasaray maçında da devam ettirdik. Karşılaşmanın simülasyonu için..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.