57 maç, 100bin km yolculuk!

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro), futbolcuların son dönemde yeterli dinlenme süresi bulamadığını ve yoğun maç trafiği nedeniyle sakatlıklar yaşadığını anlatan bir rapor hazırladı. Raporda oyuncuların sezon içerisinde yaşadığı yolculuklara da değinen FIFPro, bu sezon transferi büyük yankı uyandıran ancak sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Radamel Falcao'ya da raporda yer verdi.

FIFPro'nun hazırladığı rapora göre oyuncuların sağlıklarının geri plana atıldığı ve dinlenmeden maçlara çıktığı belirtilirken, 7 maddelik öneriler belirtildi. Sezon aralarının sabitlenmesi, maçlar arasındaki sürenin en az 5 gün olması, maç sınırlamasının getirilmesi ve takımların daha geniş kadrolar kurması zorunluluğu, yolculuk sonrasında dinlenmenin zorunlu hale getirilmesi ve oyuncuların maç sayılarının takip edilmesi gibi radikal önerilere yer verilen raporda geçtiğimiz sezon Monaco'da forma giyen Radamel Falcao'nun sezon genelinde 57 maça çıktığı ve bu maçların yüzde 50'sinden fazlasına en az 5 günlük dinlenme süresi olmadan çıktığı belirtildi. Monaco'nun Şampiyonlar Ligi ve Fransa Kupası'ndan erken elenmesinin Kolombiyalı oyuncu için daha az maça çıkma yönünde faydalı olduğu belirtilirken, tecrübeli futbolcunun milli takımın da etkisiyle 100 bin kilometre uçak yolculuğu yaptığı vurgulandı.

RAPORDA İNCELENEN 8 OYUNCU
78 maç - 110 bin km / Heung-Min
73 maç - 28 bin km / Eden Hazard
72 maç - 80 bin km / Alisson Becker
70 maç - 100 bin km / Sadio Mane
68 maç - 30 bin km / Ivan Rakitic
66 maç - 50 bin km / Muhammed Salah
57 maç - 100 bin km / Radamel Falcao
56 maç - 110 bin km / Diego Godin


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.