Fatih Terim: Herkes bedelini ödeyecek..

Göztepe deplasmanında alınan mağlubiyet sonrası zirveden uzaklaşan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Takım olarak bu sezon gösterdikleri kötü performansın bedelini ödeyeceklerini belirten Terim, takım olarak zorlu deplasmanda iyi oynadıklarını ancak girdikleri fırsatları değerlendiremediklerini altını çizdi. Fatih Terim’in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Hayal kırıklığı yaşıyorum, sınanıyoruz, sınandığımız kesin. Girilebilecek her türlü pozisyona girmişiz, her türlüsüna girdik. Burada söyleyebileceğimiz tek şey var, sabır. 59-60'da Ömer'in düşürülmesi faul ise, 2. sarı kart olmalı. Daha oyun devam ediyor, 30-35 dakika bir zaman var ama maalesef... Oynamaya çalışan hep biz oluyoruz ama hep eksik oluyor. Yatanlar, doktorların girmesi, sakatlananlar ve buna müsaade eden maalesef, bu işin altından kalkamayan, o kalibrede olmayan hakemlerimiz var. Hep aynı şeyleri söyleyip, farklı sonuç bekliyoruz, onu da ancak deliler bekler. Hakikaten bugün 10'a yakın pozisyonumuz var. Bugün merak ediyorum, kaç dakika oynanmadı? Her maçta bunu rica ediyorum. Oyun bu kadar durur mu arkadaş? 5-1 yenilelim, 8-1 yenilelim, oyun bu kadar durur mu arkadaş? Bu kadar yatılır mı, hakem bu kadar müsaade eder mi arkadaş? Oynayalım arkadaş, oynayana bir yol verin, oynamayana bir dur deyin. Ben bir seminerde bir maçın en az 40-45 dakika oynanmadığını anlatmıştım. Bir frikik 2,5 dakika, bir korner 50 saniye. Nasıl olacak arkadaş? Tüm maçlar için söylüyorum. TFF 1. Lig'i de seyrediyorum, öbürünü de... Kendini atanlar, olmayan yerini vurulmuş gibi tutanlar. Son dakikalarda frikik almak istemiyoruz, 2 dakikada baraj kurulacak falan... Oynamaya devam edelim, aksın şu oyun..

Benim nerede kalmıştık tweetimin 2. yılı, demek ki her 6 aya 1 kupa düşmüş. Ben her eleştiriye açık oldum ama arkasında, önünde bir şey olduğunu anladığımda her türlü mevkideki insan için gereğini söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Şu anda yarışıyoruz, arkadaşlarımız tarafından da hepsi biliniyor. Futbolda dün yok, geçen sene de, 3-5 ay önce de tüm kupaları alsanız, büyük takımda pardon yok, futbolun gerçeğidir bu, bunu kabul etmek lazım. Üzülüyorum, çok üzülüyorum, böyle bir hakkımız yok. Bizim ülkeye mahsus, yükseldikçe, başarı kazandıkça, düşmanınız artıyor. Merhaba demedi diye bile karşınızda kuyu kazan biri olabiliyor. Ben bunları hoş görüyorum, seviyesi güzel olursa, biz de bir şeyler elde edebilirsek, güzel olur. Ben de her kaybettiğimde, arkadaş ben bu kadar kazanmıştım diyen bir adam değilim. Dün yok, bugün var, bugün de böyleyse, ben eleştirileceğim, yeter ki ahlaklı olsun. 

Ben dahil, hepimiz bu gidişatın, ilk yarıdaki bu hasarın bedelini ödeyeceğiz. Bu kadar açık ve net, kendimi bu bedelin içine sokarken, herkes de bu bedelin bir kısmını ödeyecek. Ne yapabilirsek, onu yapacağız. Ekonomimiz, cezamızın şekli el verdiği sürece. Allah nasip ederse, ümit ederim düşüncelerimizi, planlarımızı uygulayabiliriz. Uygulamamız lazım Galatasaray için.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.