Galatasaray'ın net borcu açıklandı!

Galatasaray'da bugün gerçekleştirilen Divan Kurulu'nda kulübün net borcu resmen açıklandı. Mali işlerden sorumlu başkan yardımcımız Kaan Kançal yaptığı sunumda kulübümüzün net borcunun 1 milyar 569 milyon lira (yaklaşık 255 milyon Euro) olduğunu belirtti. 

Ali Sami Yen Stadı'nda bugün gerçekleştirilen Divan Kurulu'nda başkan yardımcımız Kaan Kançal üyelere bilgilendirme yaptı. Mali anlamda durumu özetleyen ve 1 Eylül 2019 itibariyle denetimden geçmiş mali tabloları paylaşan Kançal, kulübün net borcunun 1 milyar 569 milyon TL olduğunu açıkladı. Ekim ayında yapılan Divan Kurulu'nda kulübün borcunun  30 Haziran 2019 itibarıyla net borcunun 1 milyar 610 milyon 900 bin lira olduğunu hatırlatan Kançal aynı zamanda UEFA ile yapılan FFP anlaşmasına da değindi.

UEFA ile Finansal Fair Play anlaşması yaptıklarını hatırlatan Kançal, "Anlaşmanın ilk yılında 50 milyon avro zarar kriterimiz vardı, 49 milyon açıkladık. İkinci yıl 20 milyon avro zarar hakkımız vardı, 14 milyon avro kar açıkladık. Üçüncü sene, yani 31 Mayıs 2020'de tamamlayacağımız sezonda 10 milyon avro zarar kriterimiz var. İnşallah zarar etmeden karla kapatmak için mücadele veriyoruz. UEFA ile ilişkilerimiz gayet sağlıklı bir şekilde ilerliyor." diye konuştu.

Kaan Kançal ayrıca daha önceki divan kurullarında dile getirdiği gibi, amatör branşların son 10 yılda 200 milyon Dolar zarar ettiğini tekrarladı ve durumu "Bu inanılmaz bir tablo. Artık kimse bizden Galatasaray'a bu fenalığı yapmamızı beklemesin. Artık gerçekçi bütçeler yapıyoruz. Bu bütçeler için gece gündüz çalışıyoruz. Bu rakamlara bizler, profesyoneller, şubeler inanıyor. Bu sayede mali disiplini sağlıyoruz. Galatasaray, en ağır ekonomik krizden geçerken 1 milyar 87 milyon lira gelirle tüm zamanların en yüksek hasılat rekorunu kırdı. Galatasaray'ın kartlarını yeniden dağıtmasının zamanı gelmiştir. Kamu yararına bir kurum olsanız dahi arka arkaya bu kadar ağır zararla yaşamanız mümkün değil. Ya bu şubeler ödemelerini yapamayacak, kapanacak ve camia ayağa kalkacak ya da bütçeleri sıfırlanacak ve yine camia ayağa kalkacak. Özümüze, kuruluş ilkelerimize döneceğiz. Ali Sami Yen'in bize emrettiği, altyapıdan sporcu yetiştirme hedefimize kilitleneceğiz. Başarıyı satın almayacağız, üreteceğiz." ifadeleriyle açıkladı. 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile borç yapılandırmasının tamamlanmadığını belirterek, "Eğer yapılandırmayı tamamlayabilirsek, Galatasaray'ın kur riski diye bir şeyi kalmıyor. Bir önceki sene 157,7 milyon lira kur farkından zarar etmişiz. Yapılandırmayla bunu sıfırlıyoruz. Yüzde 30 bandında olan kredi faiz giderlerini yüzde 15'e indiriyoruz. Eskiden o kadar paraya ihtiyacımız vardı ki Galatasaray'ın önüne ne gelirse, ne şartla olursa olsun imzalamışız. Galatasaray artık her önüne geleni imzalayan bir kurum değil. Riva ve Florya anlaşması sürecinde yüzde 2'lik bir faiz pazarlığı için anlaşmayı 10 gün imzalamadık. Başkanımız son derece dik bir duruş gösterdi. Neticesinde istediğimizi aldık. Bunun önümüzdeki 5 yılda Galatasaray'a getirdiği kazanç 50 milyon liranın üzerinde bir tutar. Galatasaray artık böyle bir duruş sergilemek zorunda. Artık Galatasaray, 'Bana para ver de ne şartla olursa olsun.' diyen bir kulüp değildir." ifadeleriyle sunumunu tamamladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.