Gelecekten çok gidecek var!

Ocak ayında kadroda büyük bir operasyon yapacak olan ve yaş ortalamasını düşürmeyi hedefleyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim yönetime ayrıntılı bir rapor hazırladı. Sahada alınan kötü sonuçların yanı sıra takım kimyasına uymayan isimleri de belirleyen Terim'in raporuna göre ara dönemde gelecek oyuncudan çok gidecek var! 

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; son yılların en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray’da kötü gidişin faturası belli oldu. Ocak ayındaki ara transfer döneminde takıma katılacaklardan çok gönderilecekler olacak. Teknik direktör Fatih Terim, sezonun ikinci yarısında genç isimlere daha çok şans verecek. Sezon başında 30.5 yaş ortalamasıyla ligin en yaşlı kadrolarından birisi olan Galatasaray'da ilk olarak yaş ortalaması düşecek ve daha mücadeleci, genç, başarıya aç bir takım kurulacak.

6 İSİMLE VEDALAŞILACAK
Mukavelesinin son 6 ayına giren Yuto Nagatomo ve Mariano’ya yapılacak tekliflerde gereken her türlü kolaylık gösterilecek. Zaten elde kalmaları halinde sezon sonunda bedelsiz olarak ayrılacaklar. Steven Nzonzi’nin kadro dışı bırakıldığı daha önce açıklanmıştı. Onun için de çeşitli yollar bulunuyor. Fransız futbolcunun Lyon’a gitmesi bekleniyor. Roma’yla masaya oturulacak ve kiralık sözleşmesi feshedilecek. Bir başka kiralık futbolcu Jean-Michael Seri de istenmiyor. Fulham'la önümüzdeki hafta resmi görüşmeler başlayacak ve orta yol bulunacak. Dizinden ağır bir sakatlık geçiren Florin Andone ve gösterdiği performansla eleştiri oklarının hedefinde olan Emre Mor’un kaderinin de aynı olması bekleniyor. Ancak burada tek bir detay var, o da Andone.. Forma giydiği dönemde ortaya koyduğu mücadelesiyle alkış alan ve teknik heyetten de geçer not alan Rumen golcünün durumu devre arasında yapılacak kontrollerden sonra netleşecek. Brighton ile görüşecek olan Galatasaray yönetimi gerekirse aynı şartlarda Andone'yi bir sene daha kiralayıp, sakatlığının durumuna göre sözleşmesini donduracak. Ocak ayında Galatasaray’dan gönderilmesi kararı alınan Emre Mor için yönetim kanadında ise "İyi ki bonservisini almamışız" görüşü hakim.. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a davet edilen futbolcunun menajeri Johan Wicks’e de “Ocak ayından itibaren planlarımızda Emre Mor yok” bilgisi verildi.

MARCAO, BELHANDA VE BABEL
Geçtiğimiz sezon iyi bir performans çizen ancak bu yıl yaptığı hatalarla saç baş yolduran Marcao da satış listesine kondu. Younes Belhanda da elden çıkarılacaklar arasında bulunuyor. İyi teklifler gelmesi halinde bu iki futbolcu satılacak. Yıllar önce Al-Ain forması giyen Ryan Babel’e Katar’dan ilgi olduğu ve bu futbolcunun da ocak ayında satılabileceği öğrenildi. Onyekuru sonrasında büyük beklentilerle gelen Hollandalı oyuncu, formuyla hayal kırıklığı yaratmıştı.

AĞIR PARA CEZALARI YOLDA
Galatasaray’da aynı zamanda muhtemel kadro dışı kararlarının dışında ağır para cezalarının da uygulanması bekleniyor. Son yıllarda Galatasaray’da futbolculara para yaptırımı uygulanması görülmemişti. Sneijder’de benzer bir fatura çıkmış ve daha sonra ortalık karışmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.