Henry Onyekuru transferinde FFP hamlesi..

Galatasaray Henry Onyekuru transferini tamamlamaya çok yakın. Sarı kırmızılı ekip hem kulübüyle hem kendisiyle anlaştığı Nijeryalı futbolcu için ödeme planını bile belirledi. Galatasaray ödeyeceği tutarın bir bölümünü FFP'ye takılmamak için yeni sezonda ödeyecek.

Sabah gazetesinin haberine göre; Yaz transfer döneminde menajer Özgün Koyutürk'le çalışan Galatasaray, Steven Nzonzi ve Jean Michael Seri'yi kiralarken, Radamel Falcao'yu da kadrosuna katmıştı. Ancak bu üç isimden de beklediği katkıyı alamayan sarı-kırmızılı kulüp, geçen sezon iş yaptığı menajer William D'Avila ile tekrar çalışma kararı aldı.

Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues'in satışından Galatasaray'ın 25 milyon Euro kazanmasını sağlayan D'Avila, menajerliğini yaptığı Henry Onyekuru ve Emre Kılınç'ı da sarı kırmızılı takıma getirecek.

WILLIAM D'AVILA ONYEKURU'YU İKNA ETTİ
Onyekuru'nun bir buçuk yıllığına kiralanması konusunda Monaco'yu ikna eden D'Avila, Galatasaray'ın FFP'ye takılmaması için 2.5 milyon Euro kiralama bedelini yeni sezonda ödetecek. Ocak ayında Onyekuru'yu kavuşacak Galatasaray, Haziran ayında ise Emre Kılınç'ı bedavaya kadrosuna katacak. Sivasspor'la sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatmayan Emre'nin devre arası transferine kulübünden izin çıkmadı. Sezonu Sivasspor'da tamamlayacak milli futbolcuyla Galatasaray'ın ön protokol imzaladığı öğrenildi.

KANATLARDAKİ BOŞLUK DOLACAK
Genç ve hızlı hücum oyuncusu eksikliğini hisseden Fatih Terim'in Onyekuru ve Emre Kılınç hamleleriyle eli rahatlayacak. Sağ ayağını kullanan 22 yaşındaki Onyekuru sol açıkta oynamayı seviyor. 25 yaşındaki solak Emre her iki kanatta da görev yapabiliyor.

ÇALIMBAY: EMRE&MERT'İ BIRAKMIYORUZ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş'ı devre arasında bırakmayacaklarını açıkladı. "İyi bir hava yakalanmışken o arkadaşlarımızı göndermek doğru bir şey olmaz" diyen Çalımbay, "Yönetimle konuştuğuma göre öyle bir şey yok. Az da olsa 1-2 belki 3 oyuncu almamız lazım" sözleriyle de planlarını açıkladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.