KBL | Sarayın Sultanları tam gaz!

Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonun 12.haftasında Kayseri Basketbol'a deplasmanda konuk olan Galatasaray kadın basketbol takımı, rakibi karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada sahadan 82-61'lik skorla galip ayrılarak ligdeki 10.galibiyetini elde etti. 

Takımımız karşılaşmaya Işıl Alben - Bria Hartley - Sinem Ataş - Victoria Macaulay - Tilbe Şenyürek beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk basketini Sinem'le bulan Sarayın Sultanları  2-7'lik seriyle girdiği maçın ilk molasına 6-12 önde gitti. İlk çeyreğin ikinci yarısında hücumdaki temposunu yükselten rakibimiz farkı azaltsa da Bria ve Işıl'dan gelen sayılarla ilk 10 dakikayı 19-21 önde geçtik. İkinci çeyreğin başında da Hartley'le üretmeye devam eden takımımız, ev sahibinin hücumdaki temposunu kesmeyi başaramayınca devreye 4:53 kala 30-30'da skor dengelendi. Hartley'nin skor gücüne Macaulay'in de eklenmesiyle devreye 3 dakika kala takımımız 30-35'te üstünlüğü ele geçirdi. Hartley'nin 20. sayısını ilk yarıda bulması ve Meltem'den gelen 5 sayılık katkıyla 35-43'te fark 8 sayıya çıktı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Meltem, Tilbe ve Macaulay'dan gelen sayılarla ikinci yarıya 0-8'lik seriyle başlayan takımımız son çeyreğe 8 dakika kala 37-51'de farkı 14 sayıya çıkardı. İlk devreye kıyasla daha düşük skorlu geçen üçüncü çeyreğin ilk yarısı Sarayın Sultanları için 40-54'lük üstünlükle bitti. Periyot sonuna kadar sıkı savunma yapmaya devam eden Sarayın Sultanları son çeyreğe de 45-57  üstün gitti. Son çeyreğe rakibimiz 49-58'de farkı tek haneye indirerek başlayınca, takımımız bitime 8:22 kala erken bir molaya gitti. Takımımız Macaulay'den gelen üst üste basketlerle farkı yeniden 14'e çekti. Farkı tekrar 9 sayıya çeken rakibimize üst üste basketlerle yanıt veren takımımız 58-76'de 18'e çıkan farkla bir kere daha farkı açtı ve son 2:35'lik süreye 60-78 önde girdi. Kalan sürede de sağlam savunma ve verimli hücumlarla farkı artıran Sarayın Sultanları 61-82'lik skorla maçı kazandı.

Sarayın Sultanları'nda skor dağılımı şu şekilde oldu..
Sinem Ataş - 5 sayı
Işıl Alben - 9 sayı, 7 ribaund, 8 asist
Bria Hartley - 23 sayı, 3 ribaund, 8 asist
Tilbe Şenyürek - 7 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Victoria Macaulay - 21 sayı, 10 ribaund
Meltem Yıldızhan - 7 sayı, 3 ribaund, 2 asist
Alperi Onar - 2 sayı, 1 asist
Sude Yılmaz - 3 sayı, 3 ribaund
Dragana Stankovic - 3 sayı, 8 ribaund, 2 blok
Misra Albayrak - 2 sayı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.