Fatih Terim: Bazen hayal kırıklığı yaşıyorum..

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Galatasarayımız, Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı. Karşılaşma sonrası teknik direktörümüz Fatih Terim, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Maçtaki heyecanı konusunda gelen soruyu yanıtlayan teknik direktörümüz, "İyi bir gidiş içersindeyiz. Bunu zedelenmesini istemdim. İlk 45'i de iyi oynadıktan sonra bu turu atlamalıydık. Tedirginliğim o yüzdendi." diye konuştu.

Rakip futbolcuların ofsayt bayrağını geç kaldırmaları yönündeki isyanı hakkında gelen soruyu yanıtlayan teknik direktörümüz Fatih Terim, "Orhan da haklı, hakemler de haklı. Hep beraber oturup konsensüs sağlamak lazım. Boşuna da depar atıyorsunuz ve mücadele ediyorsunuz. Onlara da deniyor ki, pozisyon devam etsin sonra kaldırırsın. VAR'ın adetleri de değişik. İngiltere'de hakem hiç gitmiyor. VAR'daki karar veriyor, ona göre gidiyor. Bizde ise gidiliyor, üç-beş dakika sürüyor. Burada mesele futbolu hep beraber en iyi şekilde yönetebilmek. Burada aldığımız ve verdiğimiz arasındaki fark bayağı bir sıkıntılı oldu. Herkes hakeme 'VAR'a git demeye başladı. Esasında işin faydamıza ve zararımıza olan işleri beraberce oturup bir çalıştayda gözden geçirmemiz lazım. Futbolda her karar tartışmaya açıktır. Çok bariz olanı bile 'ama bir dakika' deyip geriye alablirsiniz. Ben VAR'da aktif hakemlerin çalışmasından yana değilim. Çünkü haftaya da maç yönetecek. Eski hakemlerimiz, belki bırakmış olanlar yönetmeli. Biz Trabzon maçını seyrettik. Ali Şansalan da çok iyi bir yıl geçiriyor. Bizim yaptığımız hatalar gibi onlar da yapabilir, hiç itirazım yok; ama VAR nerede girmeli devreye, niye susuyor, VAR neden var diye sorular soruyoruz. Yine bunları düzeltecek olan biziz. Futbolun bütün birimleri bir araya gelmeliyiz. Futbol bizim oyunumuz. Ya biz güzelleştireceğiz, ya da biz çirkinleştireceğiz. Çocuklar da haklı boşu boşuna depar atıyorlar ve yoruluyorlar ama hakemlere verilen talimat öyle." şeklinde konuştu.

Maçta ortaya konan futbolun kendisini mutlu ettiğini dile getiren hocamız, "Özellikle ilk 45 dakika beni çok keyiflendirdi. Kalecimiz yatmadı ilk 45 dakika. İkinci yarı skoru da yakaladık. Rizespor dikkat edilmesi gereken bir takım. 1-1 de sakat bir sonuçtur. Mesela 2-1 yine sakat bir durum, 2-2'de eleniyorsunuz. Dünkü ve bugünkü sürprizleri de görünce bugün kupada var olmak istedik. Onun için ben bugün turu geçmeyi çok istedim" diye konuştu.

Fatih Terim ayrıca uzun süredir gündemde yer alan Arda Turan transferi için "Geçtiğimiz günlerde yönetimle Arena'da toplantı yaptık. Arda konusunda daha önce dediklerimi yönetime de ilettim. Galatasaray'ın ocağından yetişmiş bir oyuncunun tekrar şans alması yönündeki kararımı ilettim, bu karar olmadıklarını söylediler. Bu bir fikir ayrılığı mıdır? Evet fikir ayrılığıdır. Buradan çıkarken bu kararın iyi yönetilmesinden yana olduğumu söyledim ancak ben daha eve varmadan bir gazeteciye, akşam birkaç gazeteciye maalesef verilmiş. Bu Galatasaray'a yakışan bir durum değil. Ben yönetimle arasında sorun var dedirtmemek için çok çaba harcıyorum ama bazen çaba harcadığım için de hayal kırıklığı yaşıyorum." sözlerini dile getirdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.