Galatasaray'ın geleceği gurbette..

Galatasaray ara transfer döneminde yaşanacak değişikliğe hazırlanırken, Fatih Terim ve ekibinin bu dönemde izleyeceği plan ortaya çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre; Süper Lig'in en yaşlı takımlarından biri olan Galatasaray, büyük bir değişime hazırlanıyor. Bir süredir yaptığı basın toplantılarında oyuncuların geçmişine değil, geleceklerine yatırım yapacaklarına vurgulayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in ilginç bir projeyi hayata geçirdiği ortaya çıktı.

Önümüzdeki yıllarda uygulanacak yabancı kontejanını da göz önünde bulunduran deneyimli çalıştırıcı rotasını Almanya ve Hollanda liglerine çevirdi. Terim, bu ülkelerin 1. ve 2. liglerinde mücadele eden tüm gurbetçi futbolcuları takip ettirmeye başladı.

SCOUT EKİBİYLE ANLAŞILDI
Bu proje için scout ekibi ile anlaşıldı. Anlaşılan scout ekibi Almanya ve Hollanda'nın 1. ve 2. liglerinde forma giyen gurbetçileri sezon sonuna kadar takip etmeye başladı. Ligin ilk yarısında çok sayıda maç izlendi. Sezon sonu için oyuncularla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlanarak Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e iletecek.

Bu raporda oyuncunun maç içi istatistiklerinin yanı sıra karakteri, aile yapısı ve alışkanlıkları ile ilgili bilgiler de yer alacak. Scout ekibi bu liglerde oynayan gurbetçilerin aileleri de görüşmelere başladı. Görev aldıkları kulüplerin yetkilileriyle de detaylı olarak görüşmeler yapılıyor.

BAZILARI DA KİRALANACAK
Teknik Direktör Fatih Terim, hazırlanacak geniş rapor sonrası Galatasaray'ın kimliğine uygun olan oyuncuları belirleyecek. Belirlenen oyuncularla kısa süre içinde girişimler başlanacak. Belirlenen genç gurbetçilere uzun süreli imzalar atılacak. Bu proje sayesinde takımın iskeleti belirlenen gurbetçilerden kurulmuş olacak. Bazı isimlerin de tecrübe kazanması için Süper Lig ekiplerine kiralanması planlanıyor. Fatih Terim, Milli Takımda görev aldığı dönemde de gurbetçi futbolcularla ilgili bir çalışma yapmıştı. Terim yapılan bu çalışmadan da faydalanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.