Henry Onyekuru resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'in ilk yarısında istediği sonuçları alamayan ve ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Nijeryalı yıldızını yeniden kadrosuna kattı. Sezon başında Monaco'ya imza atan ancak aradığı süreleri bulamayan Henry Onyekuru için her konuda anlaşma sağlayan Galatasaray, hücum oyuncusunu kadrosuna kattığını resmen duyurdu. 

Henry Chukwuemeka Onyekuru.. Geçen sezon başında Everton'dan kiralık olarak kadroya katıldığında "Kim bu?" sorularını gösterdiği performansla yanıtlayan Nijeryalı oyuncu hiç kuşkusuz Süper Lig ve Türkiye Kupası dublesinde baş aktörlerden birisi oldu. Yaz döneminde son güne kadar Galatasaray'a katılmayı bekleyen ancak İngiliz ekibinin bonservisiyle satmak istediği Onyekuru, transfer döneminin son gününde 15 milyon Euro bonservis bedeliyle Fransız ekibi Monaco'nun yolunu tutmuştu. 2018-2019 sezonunda Galatasaray forması altında büyük bir kısmı ilk 11'de olmak üzere tüm kulvarlarda 44 maçta görev yapan ve 16 gol - 6 asistlik performansıyla hücumda etkili bir profil çizen Henry Onyekuru, bu sezon Fransız ekibinde istediği sürelerin çok uzağında kaldı. 

Portekizli teknik adam Leonardo Jardim yönetimindeki Monaco'da bu sezon ligin 2 ve 3.haftasında ilk 11'de şans bularak 70'er dakika sahada kalan Onyekuru, bir sonraki hafta Strasbourg deplasmanında son 1 dakika oyuna girdi. Ligin beşinci haftasını yedek kulübesinde geçiren Nijeryalı yıldız adayı, altıncı hafta oynanılan Reims maçında da son 15 dakika şans buldu. 21 Eylül'de son resmi maçını oynayan Onyekuru, takip eden süreç 3 maç daha yedek kulübesinde yer alırken süre bulamadı. Fransız ekibinde aradığı şansları bulamayan Onyekuru teknik adam Jardim'le yaşadığı problemlerin ardından önce kadro dışı bırakıldı ve devrenin sonuna doğru da B takıma gönderildi. 15 milyon Euro bonservis bedeliyle büyük beklentilerle Fransız ekibine imza atan Henry Onyekuru, ligin ilk yarısını 4 maçta 160 dakika şans bularak ve sadece 1 asistle tamamladı.

SAHA İÇİ PROFİL: NELERİ DEĞİŞTİRECEK?
Sezon başında sol kanada Ryan Babel takviyesi yapan Galatasaray için ligin ilk yarısında geride kalan süre içerisinde en büyük problemlerin başında, skor olarak öne geçtiği maçları bir türlü koparamaması ve hiç kuşkusuz hücumdaki temposuzluğu geliyordu. Topu kazandığında yada set hücumunda tabir-i caizse ağır çekimde hücum eden Fatih Terim'in öğrencileri, ligde ilk yarı sonunda (Ankaragücü maçını saymazsak) maç başına 1.1 gol ortalaması yakalamıştı, ki bu şampiyonluk iddiası olan bir takım için hiç iyi bir ortalama değil.

Geçen sezonu referans göstererek Henry Onyekuru'nun özellikle iç sahada 1-0 öne geçtikten sonra rakip savunmada bulduğu boşlukları inanılmaz efektif kullanması Galatasaray'a galibiyeti getiren etmenlerin başında geliyordu. Sürati, top tekniği ve patlayıcılığıyla birlikte üçüncü bölgede tempoyu bir anda yükselten Nijeryalı oyuncu, bu sezon Galatasaray'ın hücumda yaşadığı ağır çekime aykırı bir oyun ortaya koyacağı aşikar.. Ayrıca bir kanat oyuncusundan ziyade kanat forvet yada yardımcı forvet rolünde olduğunda rakip kalede tehlikeler yaratan Onyekuru'nun, mevcut kadrodaki üretkensizliğe de bir nebze çözüm olabileceğini düşünebiliriz. Dar alanda çabuk olması ve dribling özelliğinin yanı sıra skorer kimliğiyle ceza sahası içerisinde tehlike yaratacağı aşikar. En büyük handikap ise, geçen sezonun ilk yarısında fiziksel olarak pek iyi durumda olmayan Nijeryalı oyuncunun düzenli olarak forma giydikten sonra ligin ikinci yarısında kendisini bulmasıydı. Bu sezon ise Monaco'da yaz kampı görmeyen ve transfer dedikoduları nedeniyle uzun bir süre tatil yapan, Fransız ekibinde de ilk haftaların ardından kadro dışı kalan ve son olarak B takımda çalışan Onyekuru'nun fiziksel olarak ne durumda olduğu büyük bir soru işareti.. Eğer iyi bir fizikle gelirse, ikinci yarıda neredeyse puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray için çok önemli bir skor ve hücum gücü olacak. Aksi durumda, geçen sezonun ilk yarısının bir benzerini görmemiz mümkün! 

Bu arada son olarak belirtmemiz gereken bir husus var.. Monaco'da takımdan ayrılması gündeme geldiğinde bir çok Avrupa kulübü Henry Onyekuru'yu kiralamak isterken Nijeryalı oyuncunun Galatasaray'a dönmek dışında ikinci bir opsiyonu kabul etmemesi pazarlık aşamasında Fransız ekibini şaşkına çevirmiş.. Monaco'da istediği şansı bulamayan ve tabir-i caizse değersiz görülen Onyekuru'nun burada özellikle teknik direktör Fatih Terim ile birlikte kendisini yeniden kanıtlamak istemesi, kendisi için en büyük motivasyon kaynağı olacaktır.

FCN Blog ekibi olarak Henry Onyekuru'ya bir kez daha hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.