Jesse Sekidika resmen Galatasaray'da!

Ocak ayında kadrosunda büyük bir değişime gitmeye hazırlanan Galatasaray, üçüncü transferini de resmen açıkladı. Daha önce Henry Onyekuru ve Marcelo Saracchi'yi renklerine bağlayan takımımız sezonun ilk yarısında Eskişehirspor forması giyen Jesse Tamunobaraboye Sekidika ile her konuda anlaşma sağladı. Bedelsiz olarak transfer edilen Nijeryalı oyuncuyla 4.5 yıllık sözleşme imzalanırken, oyuncuya yıllık 250bin Euro ücret ödenecek. 

JESSE SEKIDIKA: İNGİLTERE'DE BAŞLAYAN KARİYER
Nijerya'nın en büyük şehirleri arasında yer alan ve Rivers eyaleti olarak bilinen nehirler bölgesinin başkenti kabul edilen Port Harcourt'ta hayata gözlerini 14 Temmuz 1996 yılında açan Jesse Tamunobaraboye Sekidika hem futbol yaşantısı hem de sosyal yaşantısı olarak ülkesindeki şanslı çocuklar arasında yer alıyordu. İngiltere'nin Leicestershire merkezli özel yatılı okul Brooke House College'da eğitim hayatını sürdüren ve burada da futbola başlayan Sekidika, alt kategorilerde ortaya koyduğu futbol sonrasında 2013 yılında Stoke City antrenörlerinin dikkatini çekmeyi başardı. 2013 yılında Stoke City forması altında ilk olarak denenmeye alınan Sekidika, aynı yıl içerisinde amatör ve yarı profesyonel oyuncuların boy gösterdiği Keele Cup'ta şans buldu.

Stoke City forması altında ortaya koyduğu oyunla Manchester United scout ekibinin radarına takılan Sekidika bir süre sonra Kırmızı Şeytanların akademisinde deneme antrenmanlarına çıktı. Carrington antrenman sahasında bulduğu fırsatı değerlendiren Nijeryalı genç oyuncu hem yaşı gereği hem de Avrupa pasaportu bulunmaması nedeniyle çalışma iznine ihtiyacı olmasından dolayı profesyonel sözleşme imzalayamadı. İngiltere macerasının ardından futbol yaşantısına Avrupa'da devam etme kararı alan Sekidika ve menajeri, ilk olarak Portekiz ekiplerinden Vitoria Guimaraes ile sözleşme imzaladı. 2014 yılında Portekiz ekibinin akademisinde boy gösteren Sekidika, kısa bir süre sonra Benfica scoutlarının dikkatlerini çekmeyi başardı.

BENFICA AKADEMİSİ'NDE BOY GÖSTERDİ
2015 yılının ara transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala Benfica kulübü Nijeryalı genç oyuncuyla sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığını duyurdu. Nijerya U20 milli takımına da seçilen ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken oyuncudan beklenti büyüktü. 2014-15 sezonunun ikinci yarısını Benfica forması altında U19 takımında geçiren Nijeryalı oyuncu UEFA Gençlik Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı gösteren takımın bir parçası oldu. U19 Ligi'nde de forma giyen Sekidika, sezon sonunda kulübüyle olan sözleşmesini bir yıl daha uzattı. A takımda süre bulmayı bekleyen ancak ligin ilk yarısında şans bulamayan Nijeryalı oyuncu 2015-16 sezonunun ikinci yarısında takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirdi ve kendisine gelen teklifleri değerlendirme kararı aldı. 

KIŞIN GELDİ, KIŞIN GİTTİ: NAPREDAK VE ESKİŞEHİR
Nijeryalı oyuncu ara transfer döneminde Portekiz kulübü Maritimo, Norveç ekibi Viking ve İsveç kulübü AIK'in ilgisine rağmen düzenli olarak forma giyebileceği Sırbistan ekibi Napredak'a transfer oldu. Napredak forması altında Sırbistan 2.Ligi'nde sezonun son bölümünde takıma katılan ve play-off mücadelelerinde adeta takımını sırtlayan Nijeryalı oyuncu, forma giydiği 5 maçta 4 gollük katkısıyla Sırp ekibinin adını Sırbistan Süper Ligi'ne yazdırmasında önemli bir rol oynadı. Napredak forması altında 2016-17 sezonunda genellikle kulübede olan Sekidika, tabir-i caizse en üst seviyede futbol oynadığı ilk sezonunda 12 resmi maçta 407 dakika şans buldu ancak bu karşılaşmalarda skor katkısı veremedi. Napreda takımında ikinci sezonunda düzenli olarak forma giymeye başlayan Nijeryalı kanat oyuncusu, 2017-18 sezonunda büyük bir kısmı ilk 11'de ve 90 dakika olmak üzere 30 maçta görev yaparken, 3 gol - 1 asistlik performansa imza attı. 2018 yazında Sırp ekibinin katıldığı özel hazırlık turnuvasında Benfica ile oynadığı karşılaşmada sergilediği futbolla dikkatleri üzerine çeken Nijeryalı oyuncu için her ne kadar Portekiz'e dönüş iddiaları yer alsa da Sekidika'nın yolu Türkiye'ye düşecekti. 

2018-19 sezonu öncesinde Sırp ekibinden 60bin Euro bonservis bedeliyle Eskişehirspor'a transfer olan Nijeryalı oyuncu, kulübün ekonomik nedenlerden dolayı aldığı transfer cezası nedeniyle ligin ilk yarısını forma giyemeden geçirdi. Transfer tahtası 2019 yılının Şubat ayında açılan Eskişehirspor'un ilk olarak lisans çıkarttığı isimlerin başında gelen Sekidika ligin ikinci yarısında forma giydiği 13 maçta 6 gol - 1 asistlik performansıyla takımını ligde tutmayı başardı. Nijeryalı oyuncu 2019-20 sezonunun ilk yarısında Kırmızı - Siyahlı ekibin forması altında geçirdi. Ekonomik problemlerin yeniden başgösterdiği Eskişehirspor'da ilk yarının son haftalarında özel izinli olarak ülkesine dönen Sekidika gösterdiği performansla dikkat çekti. TFF 1.Lig'de geçirdiği ilk yarıda tamamı ilk 11 ve 90 dakika olmak üzere 16 maçta 8 gol - 2 asistlik katkı sağlayan Nijeryalı oyuncu, uzun bir süre kulüp tarafından maaşının ödenmemesi üzerine takımdan ayrılma kararı aldı. 

FCN Blog ekibi olarak yeni transferimiz Jesse Sekidika'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını diliyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.