Ryan Babel sezon sonuna kadar Ajax’ta!

Ocak ayında kadrosunda önemli bir değişime gitmeye hazırlanan ve kapsamlı bir operasyona başlayan Galatasaray’da sezon başında takıma katılan Ryan Babel ile yollar ayrıldı. Gösterdiği performansla beklentilerin uzağında kalan Hollandalı yıldız oyuncu 1.5 milyon euro karşılığında sezon sonuna kadar Ajax’a kiralandı.

Galatasaray’ın sezon başında bonservissiz olarak kadrosuna kattığı 33 yaşındaki Hollandalı hücum oyuncusu, sezonun ilk yarısında 20 resmi maçta 1668 dakika görev yaptı. Zaman zaman taraftarlarla arası açılan Babel büyük kısmı ilk 11’de ve 90 dakika olmak üzere sahada kaldığı bu karşılaşmalarda 5 gol - 1 asistlik performans sergiledi. Yıldız oyuncu gösterdiği performans sonrasında eleştirilerin odak noktası haline gelirken, Babel’in beklentilerin altında kaldığını söylemek mümkün.. İlerleyen yaşı nedeniyle fiziksel olarak dezavantajları bulunan Hollandalı oyuncunun yaşadığı diz sakatlığının ardından form durumundaki düşüş devam etmişti. 

Euro 2020 elemeleri kapsamında Hollanda milli takımının önemli isimleri arasında yer alan Babel, sezon sonunda düzenlenecek olan turnuva için milli takımının yıldızlarından birisi olarak bulunuyor. Sezon başında Galatasaray ile imzaladığı 3 yıllık sözleşme kapsamında yıllık 2.5 milyon Euro net ücret alan Babel’in maaşının tamamı Ajax kulübü tarafından ödenecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.