STSL | Sami Yen'de güzel başlangıç!

Galatasaray
Galatasaray, Süper Lig'in 18. haftasında sahasında Denizlispor'u konuk etti. Sarı kırmızılılar maçtan Emre Akbaba ve Radamel Falcao'nun golleriyle 2-1 galip ayrılarak ligin ikinci yarısına 3 puanla başladı. Yeni transferlerden Saracchi'nin 90 dakika forma giydiği ve Sekidika'nın da kendini gösterme fırsatı bulduğu karşılaşmanın istatistiklerini derledik:

3: Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan mücadelede yan hakemlere çok fazla iş düşmedi. Yan hakemler toplam 3 kez ofsayt bayrağını kaldırırken Galatasaray 1 kez, Denizlispor 2 kez ofsayta düştü.

5: Hakem Yaşar Kemal Uğurlu bu mücadelede toplam 5 kere sarı kartına başvurdu. Bu kartların 4'ü Denizlisporlu futbolculara çıkarken 1'i Galatasaray'a çıktı.

7: Galatasaray bu mücadelede 7 kez pas arası yaptı. Konuk ekip Denizlispor ise 13 kez pas arası yaparak ev sahibi ekibe üstünlük sağladı. Maçın en çok pas arası yapan isimleri her iki takımda da 4 er kez pas arası yapma başarısını sağlayan Marcelo Saracchi ve Zeki Yavru oldu.

8: Maçın en çok şut çeken ve en çok isabetli şut çeken ismi Radamel Falcao oldu. Kolombiyalı yıldızın rakip kaleye çektiği 8 şutun 3'ü hedefi bulurken 1 tanesi golle sonuçlandı.

8: Maçın en çok adam geçen ismi Galatasaray'dan Mario Lemina oldu. Lemina girdiği 9 adam geçme denemesinin 8'inden başarıyla çıkarken bu alanda liderliği aldı.

14: Zorlu mücadelede takımlar toplam 14 kere köşe vuruşu kullandılar. Bu kornerlerin 9'unu Denizlispor kullanırken 5'ini Galatasaray kullandı.

15: Ev sahibi Galatasaray defanstan toplam 15 top uzaklaştırırken rakip Denizlispor defansından 22 top uzaklaştırdı. Sarı kırmızılı takımda en çok top uzaklaştıran isim 4 kez top uzaklaştıran Martin Linnes olurken Denizlispor'da 6 şar kez defanstan top uzaklaştıran Mustafa Yumlu ve Oğuz Yılmaz takımın en çok defanstan top uzaklaştıran isimleri oldu.

19: Bol bol şutların çekildiği mücadelede ev sahibi Galatasaray rakip kaleye 19 şut çekti, bu şutların 8 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 4 tanesi kaleyi buldu. Konuk ekip Denizlispor ise Galatasaray kalesine toplam 9 şut çekti. Bu şutların 3 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 2 tanesi kaleyi buldu.

20: Galatasaray'ın 3 puanla ayrıldığı maçta Fernando Muslera denediği 20 pasın 20'sinde de başarı sağladı ve %100 ile oynadı. Onu 96 pasın 93'ünde pas isabeti sağlayan ve %97 ile oynayan Mario Lemina takip etti.

25: Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu toplam 25 defa faul düdüğü çaldı. Bu düdüklerin 15'i Galatasaray'a çalınırken 10 tanesi Denizlispor'a çalındı.

29: Galatasaray rakip ceza sahasına toplam 29 kez orta açma girişiminde bulundu. Bu ortaların 10 tanesi hedefe ulaşırken ev sahibi takım bu istatistikte %35 oranında başarı sağladı. Denizlispor ise 21 orta açarken 4 orta hedefini buldu ve konuk ekip %19 oranında başarılı orta açtı.

%66: Galatasaray kendi evinde aldığı 3 puanda topa hakim olan bir oyun anlayışı benimsedi. Maçın %66'sında topa hakim olan sarı kırmızılılar rakibine bu konuda üstünlük kurdu.

%62: Galatasaraylı futbolcular ikili mücadelelerde Denizlisporlu futbolculara büyük bir üstünlük kurdular. Girdikleri ikili mücadelelerin %62'sini kazanan sarı kırmızılılarda en çok ikili mücadele kazanan isim girdiği 21 ikili mücadelenin 16'sını kazanan Mario Lemina oldu.

%65: Sarı kırmızılı ekip girdiği top kapma mücadelelerinin %65'ini kazandı. Takımın en çok top kapan ismi 4 kez top kapma başarısını gösteren Marcelo Saracchi oldu.

%66: Sarı kırmızılı takım zorlu mücadelede yaşanan hava topu mücadelelerinde rakibine üstünlük kurdu. Galatasaray girdiği hava topu mücadelelerinin %66'sını kazanırken Denizlispor bu mücadelelerin %34'ünü kazandı.

%89: Sarı kırmızılı ekip Ali Sami Yen'de oynanan mücadelede yüksek oranda pas başarısıyla oynadı. Galatasaray'ın attığı pasların %89'u isabeti bulurken Denizlispor %75 oranında pas isabeti sağladı.

116: Zorlu mücadelede Jean Michael Seri maçın en çok pas atan ismi oldu. Seri attığı 116 pasın 105'inde isabet sağladı.

132: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakikada sahada kalan ve övgüleri alan 132 kez topla buluşma başarısını gösteren Jean Michael Seri oldu.

545: Galatasaray kazandığı bu maçta toplam 545 başarılı pas yaptı. Konuk ekip Denizlispor 231 başarılı pas atarak sarı kırmızılı takımın gerisinde kaldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.