Süper Lig | Terim'in saha içindeki yeni düzeni..

Sezonun ikinci yarısının ilk lig maçında Galatasaray evinde Denizlispor'u ağırladı. Yenilenen Galatasaray her ne kadar skor olarak 2-1 kazansa da bu maçı çok daha farklı bir skorla kazanabilirdi. Devre arasında takıma katılan yeni isimlerden Martin Linnes, Marcelo Saracchi ve Emre Akbaba mücadeleye ilk 11'de başlama fırsatı buldu.

Fatih Terim sezon başında 4-3-3 düzeninde ısrarcıydı. Ne zaman ki işler kriz boyutuna ulaştı, Terim o zaman saha içinde taktiksel değişikliğe karar verdi ve ilk yarının son bölümünde 4-4-2, 3-5-2, 4-2-3-1 gibi denemelerde bulundu. Sezonun ikinci yarısına ise 4-2-3-1 tercih ederek başladı ve bu düzende roller biraz farklılık gösterdi. Fatih Terim yine beklerini ön alanda konumlandırdı. Lemina ise savunmanın önünde, genelde stoperlerin arasına girerek orta sahanın hamallığını üstlendi. Yanındaki Seri ise takımın oyun aklı ve pas merkezi olarak görevlendirildi. Seri'nin genelde rakip yarı alanda topla buluştuğunda ne kadar etkili olduğunu yazmıştık dünkü maç bunu doğruladı. Fatih Terim'in sezonun sonuna kadar sakatlık, ceza gibi sorunlar olmazsa Lemina-Seri orta sahasını kolay kolay bozmaz, zaten bu orta sahayı da Süper Lig'de bozabilecek herhangi bir futbolcu da yok. Ömer Bayram'ın muhtemelen mecburen oynadığı sol kenardaki isimden beklenti ise kenar forvet rolü olacaktır. Onyekuru dönünce Jesse ile değişmeli olarak tercih edileceğine şüphe yok. Sağ kenardaki ismin rolünü ise Fatih Terim kenardaki oyun kurucu rolünü vermiş durumda. Feghouli'nin merkeze çokça yanaştığı ve top kullandığı bir düzen gördük. 

Feghouli'nin açtığı alanlara Linnes'in dalması bekleniyordu ancak Linnes bu maç pek iyi durumda gözükmedi. Sezonun 6 ayını boş geçtiğini ve Galatasaray'ın fiziksel kalitesinin düşük olduğunu göz önüne alırsak Linnes'in kötü durumda olması oldukça muhtemeldi. Fatih Terim en büyük değişikliği orta sahanın en son isminde yapmış durumda. Emre Akbaba'yı ikinci bir forvet olarak görevlendirilmiş. Emre attığı gole kadar sürekli 3.bölgede topla buluştu. Pek etkili bir futbol oynadığı söylenemez ama bu düzen Emre Akbaba için tasarlanmış bir düzen. Emre'nin veya Taylan'ın ceza sahasına  kamikaze dalışları tempolu beklerin sıfıra kadar inişleriyle birleştirme amacında. Kenar organizasyonlarına oldukça bağımlı bir düzen ortaya çıkmış durumda. Galatasaray'ın maç başı orta sayılarının 30'ları bulacağı oldukça muhtemel. Galatasaray sezonun ilk yarısında da kenar organizasyona bağımlı bir takımdı şimdi de öyle ama bu kenar organizasyonlarının devamlılığının ne kadar olacağı meçhul. Tüm bunlara rağmen takımın daha hareketli olması bu düzenin biraz daha işlevselliğini arttırıyor.

Galatasaray dün kötü bir oyun oynamadı hatta fena bir oyun oynamadı ama hala yeterli değil. Galatasaray'ın sezonun ilk yarısında berbat futbolu sonrasında dünkü oyun Galatasaray'ın geri dönüşü gibi algılandı. Lakin bu kadro daha fazlasını vadediyor ve bu oyun hala yeterli değil. Deplasman performansı da oldukça yetersiz olan bu takımı bir de deplasmanda görmek gerektiğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.