KBL | Sarayın Sultanları Derbide Beşiktaş'ı yıktı!

galatasaray-başsağlığı
Kadınlar Basketbol Ligi'nde ilk 2 iddiasını sürdüren ve 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Sarayın Sultanları, deplasmanda Beşiktaş ile karşılaştı. Sezonun ilk yarısında oynanan mücadelede rakibine üstünlük kuran sarı kırmızılılar, deplasmandan 92-67 galip ayrılarak serisini 5 maça çıkardı.

Karşılaşmaya Işıl - Hartley - Meltem - Tilbe - Macaulay beşiyle başlayan Galatasaray, derbiye Macaulay'ın 4 sayısıyla giriş yaptı. Karşılaşmanın ilk 5 dakikası 10-11 Beşiktaş üstünlüğüyle geçilirken, sarı kırmızılılar hücumda Macaulay ile skor üretmeye devam etti. İlk çeyreği ise Galatasaray 18-13 önde kapattı. İkinci çeyreğe de Macaulay'ın sayısıyla başlayan Sarayın Sultanları, farkı 9'a kadar çıkardı. İlk yarının son 5 dakikasına 29-19 önde giren sarı kırmızılılarda çift haneye çıkan ilk oyuncu ise Victoria Macaulay oldu. Tilbe'nin üç sayılık basketiyle farkı 16'ya kadar çıkaran Galatasaray, devreye ise 46-32 önde girdi.

İkinci yarıya Işıl - Hartley - Meltem - Macaulay - Stankovic beşiyle başlayan sarı kırmızılılar, üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını Sırp uzunu Stankovic ile buldu. Takımımız, rakibinin dış atışlarına engel olamayınca fark 6'ya kadar indi. Çeyreğin son 5 dakikasına 52-44 önde giren Sarayın Sultanları, Tilbe'nin sayısıyla farkı tekrar çift hanelere çekti. Bu dakikadan sonra farkı giderek açan Galatasaray, çeyreği de 66-45 önde kapattı. Son çeyreğe rotasyonlu bir beş ile başlayan takımımız, ilk sayılarını Funda ile üretti. Maçın son 5 dakikasına 77-55 Galatasaray üstünlüğüyle önde girilirken, maçı 92-67 kazanan sarı kırmızılılar, galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Takımımız gelecek hafta kendi evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.