Mustafa Kapı'nın ayrılık tarihi belli oldu!

Galatasaray'da geçtiğimiz günlerde sözleşme uzatmaması gerekçesiyle kadro dışı bırakılan Mustafa Kapı bireysel çalışmalarını sürdürürken, genç oyuncunun takımdan ayrılacağı tarih kesinlik kazandı. 2002 doğumlu genç oyuncu 18 yaşına girdiği gün (yani 8 Ağustos) takımdan ayrılabilecek ancak tek bir şartla; yetiştirme bedeli! 

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in uzun bir süredir gelişimini yakından takip ettiği ve zaman zaman A takım maç kadrosuna aldığı Mustafa Kapı için yolun sonu geldi. Genç oyuncu sezon sonunda sona eren sözleşmesini uzatmaması gerekçesiyle kadro dışı bırakılırken, takımdan ayrı olarak çalışmalarını da bireysel olarak sürdürmesi kararlaştırıldı. 2002 doğumlu olan Mustafa'nın sezon sona ermesiyle birlikte kendisini isteyen bir takıma imza atması beklenirken, genç oyuncunun FIFA kuralları gereğince 8 Ağustos 2020'den önce herhangi bir takımla sözleşme imzalaması mümkün değil. 

Kariyerini yurt dışında sürdürmek isteyen ve bu nedenle de Galatasaray'ın yeni sözleşme teklifini geri çeviren Mustafa'yı transfer etmek isteyen kulüpler Galatasaray'a belli bir yetiştirme bedeli ödemek zorunda.. 18 yaşında istediği kulüple sözleşme imzalama hakkına sahip olacak genç oyuncu için ödenmesi gereken bedel ise FIFA talimatları gereğince 380bin Euro olacak. 

Bu sezon U19 takımında forma giyen genç oyuncu Türkiye U19 Ligi ve UEFA Gençlik Ligi olmak üzere toplamda 22 maçta görev yaptı ve 1 gol atabildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.