ZTK | Tur umutları İstanbul'a kaldı!

Galatasaray, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Alanyaspor'a konuk oldu. Sarı Kırmızılılar Bakasetas ve Junior Fernandes'in şık gollerine engel olamayınca mücadeleyi 2-0 kaybetti ve tur şansını İstanbul'a bıraktı

Takımımız karşılaşmaya Okan, Şener, Ahmet, Marcao, Linnes, Lemina, Belhanda, Jimmy, Jese, Onyekuru, Taylan ilk onbiriyle başladı. İlk 15 dakika iki takımın birbirine üstünlük kurmaya çalıştığı mücadelede ilk tehlikeli atak takımımızdan geldi. 18. dakikada Jimmy Durmaz'ın uzaktan şutu direkte patladı. Bu atağın hemen 2 dakika sonrasında ise Alanyaspor'un kullandığı kornerde, takımımız topu ceza yayına çevirdi. Ev sahibi takımın Yunan yıldızı Bakasetas topa gelişine harika vurdu ve takımını öne geçirdi. Bu dakikadan sonra ev sahibi takım kontrolü eline alsa da ilk yarıda başka tehlike yaşanmadı ve 1-0 Alanyaspor üstünlüğüyle soyunma odasına gidildi.

İkinci yarıya başlarken Linnes'in yerine Mariano oyuna dahil oldu. İkinci yarıda 10 dakikalık bölüm geride kalırken ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Kullanılan köşe vuruşunda top kale sahasındaki Junior Fernandes'e sekti; Fernandes estetik bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 62. dakikada Jesse'nin yerine Adem Büyük oyuna dahil oldu.  81. dakikada Belhanda'nın yerine Ömer Bayram oyuna dahil oldu. Son 15-20 dakikalık bölümde takımımız baskı kurmaya çalışsa da etkili bir fırsat bulamayınca ev sahibi ekip mücadeleyi 2-0 kazanarak rövanş mücadelesi öncesi büyük bir avantaj yakaladı.

Rövanş mücadelesi 12 Şubat Çarşamba günü Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.