Ertuğrul Erdoğan: Basketbol her gün güncelleniyor..

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği başkan vekili Murat Özyer tarafından organize edilen ve basketbol antrenörlerinin karantina süreci içerisinde interaktif bir şekilde bilgi paylaşımını sürdürmesine olanak sağlayan "Koçlarla evde sohbet" video toplantılarının bugünkü konuğu Galatasaray Doğa Sigorta erkek basketbol takımının baş antrenörü Ertuğrul Erdoğan oldu. 

Bir takımın oyuncular ve koçlardan ibaret olmadığını ve yardımcı antrenörlerin öneminin büyük olduğunu anlatan Ertuğrul Erdoğan, yardımcı antrenörlerin Gelişim Ligi takımlarından A takımla olan bağlantısını ve üst yapıya oyuncu transferi için uygun şartları hazırlamaları gerektiğini belirtti. Basketbol antrenörlerine deneyimlerini paylaşan Ertuğrul Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde..

YARDIMCILARIN AKTİF OLMASI GEREKİYOR
Antrenmanlar haricinde ofis kısmına önem veriyorum. Sorumluluk alanlarını belirliyorum ve yardımcı antrenörlerin her fikri onaylamasından ziyade farklı görüşlerini ifade etmesini istiyoruz. Aydın Örs'ün yardımcısıyken antrenörlerin  görevleri konusunda önemli bilgiler öğrendim. Aydın abi "benim yetkilerim senin yetkilerin" diyerek beni yetiştirdi. Yardımcı antrenörüm Ömer Uğurata'nın da bu görevlere sahip olduğunu söyleyebilirim.

ÖZEL ÇALIŞMALARIN ÖNEMİNE İNANIYORUZ
Scouting report bizim için çok önemli.. Asistanlarımdan rakibin en az 3-4 maçı izlemesini istiyorum. Edit konusunda bütün yardımcılarımdan destek alıyorum. Uzun ve kısa oyuncular için özel videolar hazırlıyorlar. Bir ilke imza atarak, kadın basketbol takımımızda A takım yardımcı antrenörü ve genç takım antrenörü olarak görev yapan eski milli basketbolcumuz Nevriye Yılmaz'ı da yapımız içine dahil ettik. Bireysel antrenmanlarda ve toplantılarda o da bize katkı sağlıyor. Sahada yapılan iş en önemlisi atletik performans antrenörümüzü de yardımcı antrenör olarak görüyoruz. Kişisel antrenmanlara başladık. Sene içindeki yoğun maç fikstürü nedeniyle tek antrenman yapıyoruz. 13.00'da başlayacak antrenman için 12.00'de toplantımıza başlıyoruz ve 12.20 gibi toplantımız bitiyor. Antrenman öncesinde ekstra 40 dakika oyuncularımızın bireysel olarak gelişimini arttıracak özel çalışmalar yapıyoruz. Bu bizim idman tempomuzu düşerse bile bundan taviz vermiyoruz.

GELİŞİM TAKIMINDAN UMUDUMUZ YÜKSEK
Basketbol Gelişim Ligi takımımızın koç tercihinde A takım yardımcılarımızdan seçiyoruz. Yardımcı antrenörümüz bu sayede altyapıdaki oyuncularımızı takip ederek A takımımız için bu oyuncuları bize raporluyor. Gelişim takımımız daha iyi yerlere gelecektir. Gerekli eksiklerimizi de yönetimimize ilettik. Altyapımızın fiziki eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Teknik anlamda da önemli bir işe imza atarak altyapımıza, kulüpler ve milli takımlar bazında büyük başarılara imza atmış, bir çok oyuncuyu kazandırmış olan Erhan Toker'i kazandırdık. Umuyorum Erhan hoca altyapımıza uzun yıllar hizmet edecek.

Altyapı oyuncularına yıldız takım 2.senesine kadar pick&roll hücum oynatılmasının saha içinde sadece iki oyuncuyu aktif hale getirmesinden dolayı sıcak bakmıyorum. Milli takımlarda çalışan antrenör arkadaşlarım farklı düşünebilirler.

BASKETBOL HER GÜN GÜNCELLENİYOR
Günümüz basketbolu her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Bu güncelliğin devam etmesini sağlıyor ve bu durumu aynı moda anlayışına benzetiyorum. Örnek vermem gerekirse flex hücum 50 yılı aşan bir süredir kullanılan bir düzen.. 6-7 yıl öncesine gidecek olursak değerini kaybetmişken, son dönemde yeniden bir çok takımın bu sistemi kullandığını görüyoruz. Günümüz basketbolunda potaya penetre eden, penetre edip şut atabilen yada penetre edip pas verebilen oyuncular çok kıymetli. Atletik ve fiziki özelliklerin yanı sıra, oyuncunun sosyal ilişkileri ve koçla iletişim halindeyken düzgün bir şekilde kendi fikirlerini iletmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.