Fatih Terim'in şampiyonluk hesabı: 70 puan ve kupa!

Koronavirüs salgını nedeniyle Süper Lig'de geride bıraktığımız hafta maçlar seyircisiz oynanırken, alınan sonuçlar sonrasında zirve iyice kızıştı! 53 puanlı Trabzonspor ve Başakşehir zirveyi paylaşırken, ikinci yarıdaki kusursuz performansıyla zirveye ortak olan Galatasaray sadece 3 puan uzakta.. Teknik direktör Fatih Terim ise gözünü 70 puana ve şampiyonluk kupasına dikmiş durumda! 

Fanatik gazetesinde yer alan haber içeriğine göre; Süper Lig'de yarış her geçen hafta kızışıyor. Bu hafta zirvede beraberlik vardı. 1-1 berabere kalan Trabzon ve Başakşehir 53 puanda.. Galatasaray ise ezeli rakibi Beşiktaş ile evinde oynadığı seyircisiz derbide kozlarını paylaşamadı. Geride kalan 26. hafta itibarıyla Galatasaray'ın 50, Sivas 49 ve Beşiktaş'ın ise 44 puanı bulunuyor. Peki şampiyonluk için kaç puan gerekiyor? Son 10 sezona baz alındığında, Süper Lig'de şampiyon olan takımların topladığı puanların ortalaması 75.6 olarak belirlendi. Süper Lig'deki çetin mücadeleye bakıldığında bu yıl 75 puana ulaşmak zor görünüyor.

EN AZ PUANLA ŞAMPİYON
Son 10 yıla bakıldığında en yüksek puanı (82) Fenerbahçe topladı. En az puanla (69) şampiyonluğa uzanan takım ise geçen sezon Galatasaray'dı.. Elde kalem kağıt hesap yapan Terim 70 puan toplamak istiyor. Başarılı teknik adamın ilk hedefi Çaykur Rize (D) ve Gaziantep ile oynayacakları karşılaşmadan 6 puanla ayrılmak ve üstlerinde yer alan Başakşehir ve Trabzonspor maçına mental olarak güçlü bir şekilde girmek. Süper Lig'de bitime 4 hafta kala, yani 30.hafta sonunda liderliğe ulaşmak isteyen Terim, son 4 haftada ise farkı ve şampiyonluk apoletini korumayı hedefliyor.

KAZANAN ŞAMPİYON
Ligin ikinci yarısında 9 maç geride kalırken 2020 yılı içerisinde mağlubiyet almayan iki takımdan birisi Galatasaray. Ayrıca lider Trabzonspor da ikinci yarının namağlup takımı... İki takımın birbirlerine rakip olacağı da düşünülürse kalan maçlarını kazanan takım şampiyonluğa ulaşacak.

GALATASARAY'IN SON 8 MAÇI
27. Hafta: Rizespor (D)
28. Hafta: Gaziantep
29. Hafta: Başakşehir (D)
30. Hafta: Trabzonspor
31. Hafta: Alanyaspor (D)
32. Hafta: Ankaragücü (D)
33. Hafta: Göztepe
34. Hafta: Antalyaspor (D)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.