Fernando Muslera: Türkiye'de kalmaya karar verdik!

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından tüm dünya spor basınında gözler çevrilirken, Uruguay basını takım kaptanlarından Fernando Muslera ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. İstanbul'da geçen karantina günlerini dile getiren Muslera, ailesiyle birlikte burada kalacaklarını açıkladı. Başarılı file bekçisi ayrıca ligleri erteletmek için FIFPro ile görüştüklerini de açıkladı.

Teknik direktör Fatih Terim ve ikinci başkan Albayrak'ın testinin pozitif çıktı. Geçen hafta çarşamba günü hepimize test yaptılar. Abdurrahim Albayrak ile iki haftadan daha önce uzun süre önce görüşmüştük. Ancak, onunla görüşen idari menajer ile sık sık konuşuyoruz. Bizim çeviri işlerimizi sürekli idari takım menajeri yapıyor. Bu hastalığı ya eve taşıdıysam diye düşünüyorum bazen, aileme bakıyorum ve her şey bir anda travmatik oluyor. Yaza doğru gidiyoruz ve iklim değiştiği için biraz alerjim artıyor. Burnum sürekli kaşınıyor ve hapşırıyorum. Bu önceden de vardı ama şimdi koronavirüs semptomu gibi geliyor. 

Kulübün tavsiyesi Türkiye'de kalmamız yönünde oldu. Kulüp doktoru bize seyahatlerin çok büyük problem çıkarabileceğini söyledi. Bu nedenle Türkiye'de kalmaya karar verdik. Türkiye'de insanların evde kalması için çok büyük kampanyalar yapılıyor. Ancak, resmi bir karar yok. İtalya'dan arkadaşlarımla konuştum ve kendilerinin koronavirüsü çok hafife aldıklarını anlattı. Bu nedenle şu an çok kötü günler yaşıyorlar. Biz de yetkililerin tüm tavsiyelerini ciddiye almalı ve salgını yaymamak için evimizde kalmalıyız. Türkiye'de her gün neredeyse 300 yeni vaka ortaya çıkıyor. İtalya, bugün(dün) ilk defa vaka sayısını düşürmeyi başardı. Bunu da karantinaya borçlular.

FIFPro ile birlikte hareket ederek lig maçlarını erteletebildik. Evimizde rakibimiz Beşiktaş'a karşı derbi oynadık ama futbol oynayacak atmosfer yoktu. Çok güzel bir maç aslında ama seyirci yoktu, oyuncuların hepsinde korku vardı.

Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.