Galatasaray'da oynamış NBA patentli oyuncular - 1

arroyo bonsu
Evde kalmamız gereken bu süreçte bizler de sizler için yeni bir yazı dizisi hazırladık ve son 10 yılda Galatasaray forması giyen NBA kariyerli oyuncuları derledik. Listede şaşırtıcı isimler de yer alırken bekle bazı yıldızlar ise yer almadı. İlk yazıda kaleme aldığımız isimler şu şekilde:

CARLOS ARROYO
Galatasaray'ın yakın geçmişte formasını giyen en unutulmaz isim olan Carlos Arroyo, 2012 yılında sarı-kırmızılı formayı giymiş ve 3 sezon Galatasaray'da kalmıştı. Bu süreçte 1 şampiyonluk yaşayan Arroyo, sahadaki oyunuyla adeta şiir yazıyordu. Porto Rikolu efsane geçmişte NBA'de Toronto Raptors, Denver Nuggets, Utah Jazz, Detroit Pistons, Orlando Magic, Miami Heat ve Boston Celtics formalarını giymişti. 

NBA'de 8 takımda forma giyen Carlos Arroyo, bu süreçte toplam 569 karşılaşmada sahaya çıktı. Efsane oyuncu NBA'de 6.6 sayı - 1.7 ribaund ve 3.1 asist ortalamalarına imza atmıştı. İsmail Şenol'un unutulmaz lafıyla bitirelim; Bu adam basketbol oynamıyor, şiir yazıyor.

BONIFACE N'DONG
Galatasaray'ın Ergin Ataman yönetiminde 2012-2013 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nde 23 yıl sonra kazandığı şampiyonlukta büyük pay sahiplerinden olan ve 1 yıllık performansıyla unutulmazlar arasına giren Boniface N'Dong da 2005-2006 sezonunda kısa bir NBA tecrübesi yaşamıştı. Başarılı oyuncu o yıl Los Angeles Clippers formasını giymiş ve NBA'de 23 mücadeleye çıkmıştı. N'Dong bu maçlarda 2.2 sayı - 1.6 ribaund ve 0.3 assist ortamalarıyla mücadele etmişti. 

N'Dong, Galatasaray formasıyla ligde normal sezonda 28 maçta 8.7 sayı - 5.5 ribaund ve 0.7 asist ortalamalarıyla oynarken play-offlarda 10 karşılaşmada 9.1 sayı - 6.4 ribaund ve 0.2 asist ortalamalarına imza atmıştı. 

Darius Songaila Galatasaray

DARIUS SONGAILA
Oktay Mahmuti yönetiminde 2010-2011 sezonunda muazzam bir performansla ligde final oynayan Galatasaray, gelecek sezon için NBA patenti bir ismi Darius Songaila'yı transfer ederek pota altını güçlendirmişti. Sarı-kırmızılı formayla performansı beklentilerin altında kalan Songaila, 2003-2004 sezonundan 2010-2011 sezonuna kadar NBA'de oynamış ve Sacramento Kings - Chicago Bulls - Washington Wizards - New Orleans Pelicans (O dönemki adıyla Hornets) - Philadephia Sixers formaları giymişti. Litvanyalı pivot NBA'de 8 yılda 495 maçta görev almış ve 6.9 sayı - 3.4 ribaund - 1.2 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. 

2011-2012 sezonunda Galatasaray‘da oynayan Songaila, ligde çıktığı 15 maçta 7.9 sayı ve 2.7 ribaund, EuroLeague’de ise 13 maçta 7.4 sayı ve 2.8 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

ZAZA PACHULIA
NBA'de yaşanan lokavt süreci nedeniyle birçok yıldız ismin Avrupa'ya döndüğü dönemde Galatasaray'da Zaza Pachulia ile pota altını güçlendirmişti. Kısa süre sarı-kırmızılı formayı giyen Zaza, EuroLeague'de 4 maçta 6.5 sayı - 4.5 ribaund - 0.5 asist ortalamaları yakalarken, ligde ise 5 maça çıkmış ve 8.4 sayı - 4.4 ribaund ve 0.6 asist ortalamaları yakalamıştı. 

Zaza Pachulia geçen sezon emekliye ayrılırken 15 sezon NBA'de forma giydi. Orlando Magic - Milwaukee Bucks, Atlanta Hawks, Dallas Mavericks - Golden State Warriros ve Detroit Pistons formaları giyen başarılı oyuncu 2 NBA şampiyonluğu yaşadı. Toplam 1098 maça çıkan Zaza, 6.8 sayı - 5.8 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarıyla oynamıştı. 

POPS MENSAH-BONSU
Ergin Ataman yönetiminde Beşiktaş'ta 3 kupa kazandık'tan sonra İspanya ve İtalya'da kısa süreli kariyerler yaşayan Pops Mensah-Bonsu, 2013-2014 sezonunda Galatasaray'a gelmişti. Bonsu kariyerinde daha önce NBA'de 5 takımda forma giydi. Başarılı oyuncu Dallas Mavericks - San Antonio Spurs - Toronto Raptors - Houston Rockets ve New Orleans Hornets formalarıyla NBA'de mücadele etti. Bonsu bu takımlarla NBA'de toplam 61 maça çıktı ve 3.0 sayı - 3.0 ribaund - 0.2 asist ortalamalarıyla oynamıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.