Mbwana Samatta'ya yakın takip!

Galatasaray'da forvet transferi gündeme geldiğinde scout ekibinin raporlarında yer alan ve teknik heyetin listesinde üst sıralarda yer alan Mbwana Samatta için Galatasaraylı yetkililerin takibi sürüyor. Ocak ayında İngiliz ekibi Aston Villa'ya transfer olan Tanzanyalı oyuncuyu yeni sezonda kiralamak için formül bulundu..

Sporx'te yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim sezon sonunda Mbwana Samatta hayaline kavuşabilir. Tecrübeli teknik adamın bu sezon Radamel Falcao'dan önce istediği Tanzanyalı oyuncu Ocak ayında Genk'ten 10.5 milyon euro'ya Aston Villa'nın yolunu tutmuştu. Ancak Birmingham ekibinin yaşadığı düşüşün ardından Premier Lig'den düşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durum Galatasaray'ı harekete geçirdi ve sarı-kırmızılılar Samatta için sezon sonu için yeni bir plan hazırladığı bildirildi.

Bu planda yer alan nota göre; Aston Villa'nın düşmesi durumunda 27 yaşındaki oyuncunun en azından bir yıllığına kiralanması için teklif yapılacak. Galatasaray'da sezon başında Brighton'dan kiralanan ancak sakatlığı sebebiyle uzun bir süre takımdan ayrı kalan Rumen oyuncu Florin Andone sezon sonunda takımdan ayrılacak. Ayrıca takımın yıldızı Radamel Falcao da gelecek yıl 35 yaşında olacak. Bu nedenle forvetine taze güç arayan Fatih Terim, Tanzanyalı golcünün durumunun yakından takip edilmesini ve gerekirse de temas kurulmasını talep etti.

VİLLA KÜME DÜŞMEYE ADAY
Belçika'nın daha önce pek çok kez faydalandığı kaynaklardan biri olan Tanzanya pazarından Genk'e 800 bin euro karşılığında geçiş yapan Samatta mavi-beyazlı 4 yıl boyunca formayı giydi. Santrafor mevkisinin yanı sıra 10 numara ve kanatta da oynayabilen Afrikalı oyuncu Genk ile çıktığı 191 maçta 76 gol attı ve 20 de asist yaptı. Devre arasında Aston Villa'nın yolunu tutan Samatta, ikinci yarıda 4 maçta forma şansı buldu ve sadece 1 gol üretebildi. Bu sezon istediği sonuçları alamayan İngiliz ekibi, ligde 19. sırada yer alırken küme düşmenin de en büyük adayları arasında bulunuyor!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.