Teknik heyet işi şansa bırakmadı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (covid-19) nedeniyle neredeyse hayat durma noktasına gelirken, Galatasaray'da teknik heyet evlerinde kendilerini karantinaya alacak olan oyuncularına özel çalışmalar hazırladı. Teknik direktör Fatih Terim'in talimatıyla hazırlanan antrenman programıyla birlikte oyuncular lige verilen arayı formda geçirmeye devam edecek..

Sporx'te yer alan habere göre; Galatasaraylı oyuncular, koronavirüs salgını tehlikesi nedeniyle liglere verilen arada boş durmayacak ve özel antrenman programı uygulayacak. Teknik direktör Fatih Terim bunun için uzmanlarla birlikte yapılacak listesi hazırladı. Sporcular programı fonksiyonel egzersiz ekipmanları ve vücut ağırlıkları olan foam roller-miniband-resistance band-kettlebell-medicine ball ve vücut ağırlıkları ile uygulayacaklar. Her gün yaklaşık 90 dakika idman yapacaklar.

İşte yapılacakların tam listesi!
  1. Evlerinde kalan futbolculara her hafta bir video programı gönderilecek. Program sayesinde oyuncuların mevcut performansları ve motorik özellikleri korunacak. İdman programının genel içeriği ise core antrenmanı, koruyucu egzersizler, genel ve özel kuvvet antrenmanı, dayanıklılık antrenmanı olarak belirlendi.
  2. Koronavirüs tehlikesinin ortaya çıktığı ilk andan itibaren sağlık testleri yapıldı. Oyuncular ve ailelerine dezenfekte dağıtımı yapıldı. Beşiktaş maçından sonra oyuncular eve gönderildi. İdman yapılmadı. Yurt içi ve dışı seyahatleri kesinlikle yasakladı.
  3. Galatasaray, performansları düşmemesi için evde çalışmalarını sürdüren oyuncular için bir beslenme programı da belirlendi. Oyuncuların biyokimyasal parametreleri ve antropometrik ölçümlerine göre; bağışık sistemlerini destekleyen bir liste hazırlandı.
  4. Galatasaraylı futbolcuların gözü kulağı kulüp doktoru Yener İnce'nin oluşturduğu whatsapp grubunda.. İnce, gelişmelerle ilgili buradan sürekli bilgi aktarırken oyunculardan gelen soruları da yanıtlıyor.
  5. Corona virüs konusunda oldukça titiz davranan Galatasaray yönetimi yerli-yabancı ayrımı yapmadan tüm futbolcuların evlerini dezenfekte etti. Ayrıca ihtiyaçlarını karşılamak için bir de ekip görevlendirildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.