Muslera'dan öneri: Facundo Pellestri!

Teknik direktör Fatih Terim önderliğinde bu sezon devre arasından itibaren transfer politikasını "genç ve gelecek vaadeden isimler" olarak değiştiren Galatasaray, yeni sezonda koronavirüs salgını nedeniyle maaş bütçesinde de önemli bir kesintiye gitmek istiyor. Bu kapsamda kadrosunu gençleştirmeyi düşünen Terim'e, öğrencisi Fernando Muslera'dan sürpriz bir öneri geldi. Penarol'un genç oyuncusu Facundo Pellestri'yi öneren Muslera, oyuncunun transferi için yardımcı olabileceğini belirtti.

Uruguay'da yayın yapan FM Del Sol Radyosu'nda yer alan habere göre; Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Galatasaray, yeni sezon kadrosunu oluşturmak için genç ve geleceği parlak isimlere yönelirken, Uruguay'dan sürpriz bir transfer iddiası geldi. Sarı-kırmızılı ekibin deneyimli kalecisi Muslera'nın, Uruguay futbolunun öne çıkan gençlerinden biri olan Facundo Pellistri'nin transferi için teknik direktör Fatih Terim'e rapor sunduğu aktarıldı.

Haberde Brezilya kulübü Flamengo'nun bir süredir 2001 doğumlu sağ kanat oyuncusu Pellistri için kulübü Penarol ile görüştüğü ancak kış döneminde Marcelo Saracchi'nin transferinde Galatasaray adına önemli rol oynayan Fernando Muslera'nın bu kez de Pellistri için harekete geçtiği ifade edildi. RB Leipzig'den iki yıllığına kiralanan Saracchi'nin gösterdiği ilk performans sonrasında oldukça memnun olan Terim'in, 18 yaşındaki futbolcunun durumunun araştırılması için transfer komitesine talimat verdiği öğrenildi. Oyuncuyla ilgili temaslara başlandı.

FACUNDO PELLESTRI KİMDİR?
Uruguay basınında yer alan haberlere göre Galatasaray'ın transfer listesinde olan Facundo Pellestri, gelecek vaadeden potansiyelli genç yıldızlar arasında gösteriliyor. 2001 doğumlu olan Pellestri orta sahanın sağ kanadında forma giymesine karşın her iki kanatta da görev yapabiliyor. Penarol altyapısından yetişen ve 2019 yılının Ocak ayında A takıma yükselen genç oyuncu ilk sezonunda 20 resmi maçta forma giydi ve 1 gol - 2 asistlik performans sergiledi. Pellestri, yeni sezonda ise 2020 yılında koronavirüs salgını öncesine kadar 5 maçta da görev yaptı. 

İspanyol pasaportuna sahip olan 18 yaşındaki Uruguaylı oyuncu için, 2019 yılının kış döneminde İspanyol gazetesi AS tarafından bir makale yayınlanmış ve Arsenal - Atletico Madrid gibi takımların yanı sıra Federico Valverde'nin transferi sonrasında Penarol ile iyi ilişkiler içerisinde olan Real Madrid scoutlarının da oyuncuyu takip ettiği ifade edilmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.