ÖZEL | Neriman Özsoy: Galatasaray taraftarının yeri bende çok ayrı...

Neriman Özsoy
2012-2013 sezonunda Galatasaray forması giyen ve Galatasaray taraftarının sevgilisi haline gelen, Başbakan lakabı takılan, Türk Voleybolu'ndaki en başarılı isimlerden olan Neriman Özsoy sitemizden Can Bedel'e açıklamalarda bulundu. Başbakan, Galatasaray taraftarından övgüyle söz ederken milli takımın da çok başarılı olduğunu söyledi. 

Galatasaray'ın voleybolda tarihindeki ilk Final Four'u oynamasında büyük pay sahibi olan ve tarihe geçen Neriman Özsoy, transfer sürecini ve sarı-kırmızılı formayla geçirdiği günleri anlattı.

Galatasaray'a transfer sürecinle başlamak istiyorum. Çok önemli bir transfer olmuştun. O süreci anlatabilir misin?
Galatasaray'a Polonya ve Rusya da oynadıktan sonra 2012 yılında transfer oldum. Olimpiyatlar'dan hemen sonra takıma katıldım. Takım antrenörünün Massimo Barbolini, pasörün Lo Bianco ve inanılmaz bir taraftara sahip olabilme düşüncesi ile hiç düşünmeden imza attığım bir kulüptü. Benim için çok özel bir yıldı.

Galatasaray voleybol takımı tarihinde ilk kez Final Four yapmıştı seninle. Çok önemli isimler de vardı takımda ama olmadı o sezon. Final Four'daki ortamla ilgili ve Galatasaray'daki sezonunla ilgili neler söylersin? 
Şampiyonlar Ligi grup maçlarını lider tamamladıktan sonra kulübümüz bize inanılmaz bir jest yapıp ev sahibi olmak için Final Four'u almıştı. Bize olan güvenlerini bu şekilde bir kez daha belli ettiler. Galatasaray taraftarı şahaneydi. Bütün yabancılarımızı aktif olarak kullanamamamıza rağmen çok iyi bir sezondu takım adına. Vakıfbank ve Eczacıbaşı'nın ardından 3. olarak bitirmiştik. Ortam harikaydı, çok keyifli bir sezondu.

Galatasaray voleybolda yakın tarihte ne zaman final oynasa kaybetti. Ligde, Avrupa'da, kupada.. Sen de F4'da yer almıştın ve 4. olmuştuk. Galatasaray'ın finalleri bu kadar çok kaybetmesi sence neden? 
Kendi oynadığım dönem için kaybedilen Final Four için 3.lük maçını kaybettiğimiz İtalyan takımını sezonda hazırlık maçları dahil dört kez yendik. Grupta iki kez çok kolay bir şekilde geçtiğimiz takımdı. Takımımızın en önemli oyuncusu olan pasörümüz Lo Bianco‘nun belinden yaşadığı sakatlık ve maçı oynayamaması bizi zor duruma düşürdü. İkinci pasörümüz Gamze çok iyi oynamasına rağmen 3-2 kaybetmiştik. Benden sonra kaybedilen finaller için orada bulunmadığım yanlış bir şey söylemek istemem.

neriman-özsoy

Galatasaray, CEV Şampiyonlar Ligi'nde 4. olmuştu. Senin de hafızalara kazınan bir fotoğrafın vardı. Kaybedilen maçın ardından ağladığın görüntü yansımıştı. Galatasaray taraftarı için özel bir kare olmuştu. O fotoğraf karesiyle ilgili neler söylersin? 
Final Four‘a kadar hiç kaybetmediğiniz bir takıma, farklı formatta oynamak zorunda kalıp kazanamamak ve tabii ki bunu kendi seyircimiz önünde yaşamak çok üzüntü vericiydi. Kendimi tutamamış ağlamıştım ve eminim ki benimle beraber tribünlerde ağlayan birçok taraftarımız vardı. Hepsinin yeri bende çok ayrı... 

Galatasaray taraftarı için neler söylersin. Taraftarlara diyalogun nasıldı, atmosferi nasıl buluyordun?
Galatasaray taraftarının ne kadar sıcak ve kuvvetli bir taraftar olduğunu herkes bilir ama ben bunu sonuna kadar hissedebildiğim içinde çok şanslıydım. Gittiğimiz her ilde ve ülkede bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bana göstermiş oldukları sevgiden ve saygıdan dolayı hepsine minnettarım.

Milli takımı bırakma kararı almıştın. Bu kararından dönmeyi düşündün mü hiç ve neden mili takımı bıraktın?
Özel hayatımdaki durumdan dolayı kamplara ve maçlara katılamadım. Şu anda bayrağımızı en iyi şekilde temsil eden pırıl pırıl sporcular ve bizden daha gençler var severek izliyoruz.

Milli takım büyük başarı elde ederek Olimpiyatlar'a katılma hakkı kazandı. Sen milli takımın performansını nasıl buldun? 
Bütün turnuvalarda önemli olan hedefe ulaşmaktır. Adım adım her hedefe ulaşıyorlar ve çok başarılı bir grafik çizdiklerini düşünüyorum.


Birçok Türk voleybolcunun aksine, kariyerine yurtdışında farklı ülkelerde devam ettin. Bu durumun sebebi ve sana kattıkları nelerdir?
Dünyanın her kıtasında liglerinin iddialı takımlarında forma giymek final oynamak herkese nasip olmaz. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Bulunduğum yerden ve konumdan çok memnunum.

Kariyerine pasör çaprazı olarak başlamıştın, hatta Galatasaray'da iken 1-2 maçta çapraz oynamıştın. Şu anda da Japonya'da manşetsiz smaçör olarak oynuyorsun bildiğim kadarıyla. Neden çapraz pozisyonundan smaçöre geçmiştin?
Pasör çaprazı asıllı ve aynı zamanda dört numaradan da oynayabilen bir oyuncuyum ama oynadığım takımlardaki asıl görevim sahadaki skor yükünü üstlenmek. Takımın ihtiyacı olan bir durumda iki pozisyondan da oynayabilmek önemli diye düşünüyorum

Japonya'da kariyerine devam ediyorsun. Bu bağlamda Türkiye'deki ve Japonya'daki voleybol liglerini karşılaştırabilir misin ne gibi farklar var? 
Japonya'da 3 harika sezon geçirdim. Topun çok gidip geldiği rallylerin daha uzun olduğu, defansın tekniğin ön planda tutulduğu keyifli bir lig. Türkiye'den farklı olarak maçların favorisini önceden tahmin etmek daha zor.

Galatasaray taraftarı senin için “Başbakan Neriman” diyordu. Hatta bunla ilgili pankart vardı.. Ne düşünüyor? 
Galatasaray taraftarı ne diyorsa o dur. Üstüne bir şey söylemek istemem :)

Birlikte oynadığı en iyi 6 oyuncu kim?
Birçok iyi oyuncu ile ayni sahada terledim ama limitli bir soru olduğu için...
  1. Foluka Akinradewo
  2. Tatiana Koshaleva
  3. Simona Rinieri
  4. Moki De Gennaro
  5. Rosir Calderon
  6. Elenora Lo Bianco
FCN Blog ekibi olarak ekibi olarak talebimizi kırmayarak sorularımızı yanıtlayan Başbakan Neriman Özsoy'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, kariyerinde bol şans diliyoruz.   

****
FCN BLOG ÖZEL RÖPORTAJIDIR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.