ÖZEL | Nolan Smith: İstanbul inanılmaz bir şehirdi.

Nolan Smith
Galatasaray'da 2014-2015 sezonunda kısa bir süre forma giyen ve Ergin Ataman ile yaşadığı tartışma sonucunda takımdan ayrılan Nolan Smith, ekibimizden Can Bedel'e açıklamalarda bulundu. Galatasaray'a geldiği için pişmanlık yaşamadığını söyleyen Smith, İstanbul'un muhteşem bir şehir olduğunu da ifade ederken Kobe Bryant ile yaşadığı anıyı da anlattı. 

2011 NBA Draftlarında Portland Trail Blazers tarafından 1. tur, 21. sıradan seçildin ve 2 sezon NBA'de forma giydin. NBA dönemin için neler söylersin? 
NBA’e başlangıcım benim için onur vericiydi. Birinci turdan draft edilmek her basketbolcunun hayalidir. Evet keşke daha uzun bir kariyerim olsaydı diye düşünüyorum ama bunu kontrol edemiyorsunuz sakatlıklar bu işin bir parçası.

NBA efsanesi Kobe Bryant'ı geçtiğimiz aylarda kaybettik. Senin Kobe'yle unutamadığın bir anın var mıydı? 
Kobe ile Portland’da iken oynadığım ilk zamanı hatırlıyorum. Soyunma odasından çıkıyordu ve yanıma geldi "Nolan asla sıkı çalışmayı bırakma sen bu lige ait bir oyuncusun." dedi. Bu kelimeleri en büyük oyunculardan birinden duymuştum asla unutamıyorum.

Galatasaray kariyerine iyi başlamış olsan da Banvit maçında Ergin Ataman ile yaşadığın sorun sonrasında takımdan ayrıldın. Bu konu hakkında neler söylersin neden böyle bir sorun yaşadınız?
Yorum yok. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. 

Cedevita Zagreb'te gösterdiğin başarılı performansın ardından Galatasaray'a büyük umutlarla gelmiştin. Galatasaray'a geldiğin için bir pişmanlık duyuyor musun?
Hayatımda hiçbir pişmanlığım yok bütün aldığım kararlarda bu geçerlidir. Böyle yaparsan nasıl gittiğinin bir önemi yoktur. Bu yol sana hayatla alakalı önemli dersler öğretecektir. Galatasaray'a geldiğim için de pişman değilim. İstanbul gerçekten inanılmaz bir şehirdi.

Çok genç yaşta basketbolu bıraktın. Bunun nedeni neydi neden böyle bir karar aldın? 
Şansız bir şekilde iki kez ön çapraz bağımı yırttım asıl hedefim Türkiye‘den ayrıldıktan sonra NBA’e geri dönmekti. Yalnız Avrupa’da bile %70’le oynuyorken, NBA’deki hedefim yüzde yüzüme çıkmaktı. O yüzden iyi bir konumda basketbolculuk hayatımı bitirmek istedim. Duke Üniversitesi'ne geri döndüm. 

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes şu anda Avrupa'nın zirvesinde. EuroLeague'i takip etme şansın oldu mu neler söylersin Efes'le ilgili, Larkin hakkında ne düşünüyorsun?
Kesinlikle Ergin Ataman‘ı ve EuroLeague’i takip etmiyorum ama Larkin gerçekten tutulması çok zor bir oyuncu, başlı başına bir problem ve onu çok seviyorum. 

Hem EuroLeague'de hem de NBA'de oynamış bir oyuncu olarak iki ligi nasıl anlatırsın? 
En alttan en tepeye bakacak olursak tartışmasız en iyi lig NBA ama EuroLague de gerçekten çok rekabetçi üst düzey bir lig.

Son olarak şu anda Duke Üniversitesi'nde yaptığın işi anlatabilir misin? 
Şu anda Duke Üniversitesi’nde oyuncu geliştirme operasyonunun direktörüyüm. Koçluk yapmaya bayılıyorum gerçekten küçüklüğümden beri koç olmak hayalimdi ve bunu Duke üniversitesi gibi bir yerde yapmak kesinlikle harika. Bu işi dünyanın en iyi koçtan öğrenmek gerçekten çok güzel, benim için onur verici. Şu sıralar işin görünmeyen kısmında perde arkasında çalışıyorum diyebilirim. Kolej programları konusunda çalışmalar yapıyorum. Bu en iyi yerde yapılan en keyifli iş olabilir.

****
FCN BLOG ÖZEL RÖPORTAJIDIR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.