ÖZEL | Shane Larkin: Tüm rakiplerinize saygı duymalısınız!

Shane Larkin.. Kuşkusuz taraflı - tarafsız tüm basketbolseverlere göre Avrupa'nın en iyisi olan Amerikalı oyuncu son iki sezonda Anadolu Efes forması altında THY Euroleague'de rekorları alt üst ediyor. Ergin Ataman'ın elinde tam bir canavara dönüşen ve geçtiğimiz aylarda da Türk pasaportu alarak milli takımda oynama hakkı elde eden Larkin, koronavirüs salgını kapsamında Amerika'da geçirdiği günlerinde TÜBAD' tarafından gerçekleştirilen Koçlarla Evde Sohbet'e konuk oldu.

TAKIM İÇİNDE HERKES ROLÜNÜ İYİ BİLİYOR
Bir çok takımda farklı rollerde oynadım. Avrupa kariyerimde farklı sorumluluklar aldım. Anadolu Efes'te çok güzel bir sezon geçiriyoruz. Bütün oyuncular kendine olan saygısı olan takım içindeki rollerini iyi bilen insanlar. Bu şekilde uzun süre iyi galibiyet serileri yakaladık. Sezon öncesi ve hazırlık kamplarında zorlu idmanlar yapıyoruz. Özellikle kamplar bizim için yoğun geçiyor.

EUROLEAGUE'DE BAZEN ÇOK SERT FAULLER YAPILIYOR
Euroleague maçlarında bazen ikili, bazen üçlü sıkıştırmalara maruz kalıyorum. Sert fauller yapılıyor ama tepkisiz kalıyorum, ki zaten böyle olması lazım. Basketbol mental bir oyun ve eğer sakin bir şekilde kalmazsanız tercihlerinizi etkileyen yanlış işler yapabilirsiniz. Bu yüzden rakibe her zaman saygı duyarak işimi yapmaya odaklanıyorum.

BİREBİR OYNAMAYI ÇOK SEVİYORUM
1e 1 oyunlarını oynamayı seven bir oyuncu olarak, takım arkadaşlarımın pozisyonlarına göre de kendi oyunumu şekillendiriyorum. Euroleague’de ikili oyunlarda çok farklı savunmalar yapılıyor, çok büyük size’lı oyuncular var. Bunlara karşı eğer mesafe varsa şutumu tercih ediyorum. Eğer çok üstüme gelirlerse şut fake’imi kullanıyorum. Driblingimi durdurmuş gibi vücut hareketimi yapıp, rakibi sıçrattıktan sonra potaya yakın atış yapmak için hareket ediyorum yada yüksekten bitirişler yapıyorum. Pozisyon sırasında yardım gelirse pas opsiyonlarına yöneliyorum.

BOSTON GÜNLERİM SAVUNMAMI GELİŞTİRDİ
Size olarak küçük olmama rağmen bunu avantaja çevirebiliyorum. Çünkü benim kadar hızlı fast-break temposu yapamıyorlar yada adam geçerken hızlanamıyorlar. Ayrıca savunmada çok hızlı tepkiler verebiliyorum. Özellikle Boston zamanlarımın savunmamı geliştirmemde önemli olduğunu düşünüyorum.

KAUNAS MAÇINDA ÇOK ZORLANDIM
Euroleague’de savunma olarak beni en zorlayan takım Zalgiris Kaunas oldu. Çok disiplinli bir savunma anlayışları var. Nasıl switch yapacaklarını, nasıl yardıma geleceklerini çok iyi biliyorlar. Evimizdeki maçta ilk yarı sayı atamadım ancak ikinci yarı kendimi buldum. Bazen böyle oluyor.. Bir devre boyunca bana önlemler alındığı için arkadaşlarımı besliyorum, onları oyunun içine sokmayı tercih ediyorum. Bu konuda tamamen takımın avantajlarını ortaya çıkarmak için hareket ediyorum.

DIRK NOWITZKI
Birlikte oynamaktan en keyif aldığım ve kendimi en rahat hissettiğim oyuncu kesinlikle Dirk Nowitzki'ydi. Gerçekten oyun içinde yaptıklarımı kolaylaştırıyordu. Dirk müthiş bir oyuncuydu.

GENÇLERE TAVSİYELER
Genç oyunculara kendini geliştirmek konusunda söyleyebileceğim, öncelikle oyunlarındaki eksiklerini, zayıf yönlerini iyi bir şekilde belirlemeli. Benim belkide bir şansım sağ el bileğimi kırdıktan sonra, aylarca sol elimle antrenman yaptım. Hala insanlar kuvvetli elimi karıştırabiliyor. O yüzden genç oyuncuların iki tarafla da iyi dribling yapması ve bitirişlerini bu şekilde geliştirmesi lazım. Özellikle under-size oyuncuların şut yüzdesinin ciddi anlamda iyi olması ve bu konuda özel antrenmanlar yaparak süreci belirlemesi gerekir.

****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.