Alberto Bartali: Geri dönmek için 2 ay gerekiyor!

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in ekibinde yer alan İtalyan kondisyoner Alberto Bartali, liglere başlama kararının ardından açıklamalarda bulundu. İstanbul'dan bir süre önce ayrıldığını ve İtalya'da olduğunu belirten Bartali, futbola geri dönüş için 2 ay gibi bir süreye ihtiyaçları olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'YE DÖNEMİYORUM
Şu anda İtalya'dayım. Türkiye'ye nasıl geri döneceğimi çözmem gerek, uçuşlar durdurulduğu için bu çok kolay olmayacak. 2 hafta öncesine kadar İstanbul'daydım. Her profesyonel takımda olduğu gibi, oyunculara özel programlar hazırladık. Birkaç gündür sahada küçük gruplar çalışıyor, bundan sonra sahada daha büyük takımlarla çalışmalar devam edecek. 

OYUNCULARI BİREBİR İNCELEMELİYİM
Türkiye'de liglerin 12 Haziran tarihinde başlaması planlanıyor. Son günlerde fiziksel testler, kilo ölçümleri başladı. Uzaktan durumu tam olarak anlamak zor, oyuncuları yakından görmeli ve bire bir incelemeliyim. Geri döndüğümüzde çalışmaların yoğunluğunu iyi ayarlamalıyız. Zamanla idmanın ağırlığı yükselecek, özel çalışmalar yapılacak. Oyuncuları koruyarak çalışmalıyız. Evde uzun süre yapılan çalışmalar, özellikle kas sakatlıklarına yol açabiliyor. Yakın dönemde takımla çalışmalar da başlayacak. 

OYUNCULARIN KİLO FAZLASI OLABİLİR
Şu anda yaşanan ara normal değildi. Yaz aylarında tatil genelde 30 gün olur. Oyuncular 2 aydır evde, bu durum kritik durumları ortaya çıkarabilir. Evden çalışmak normal değil, bir oyuncuyu videodan çalıştıramazsın. Bu yeterli olmaz ve oyuncunun durumunu aynı seviyede tutmak mümkün olmaz. Bazı oyuncular 5-6-7 kilo fazlasıyla geri dönebilir. Bu noktada ne yapabiliriz ki! 

GERİ DÖNMEK İÇİN 2 AYA İHTİYAÇ VAR
Bir sihirbazın çıkıp, 1 ay öncesine döndürmesi lazım. Bir ayda geri dönülebileceğini söyleyen, benden iyimserdir. Bence geri dönmek için 2 ay ve 7-8 hazırlık maçı lazım. Bununla birlikte zorluklardan da bahsetmek gerek: Sosyal mesafe, soyunma odalarındaki durum.. Futbol başka bir şey. Kolay olmayacak. 5 oyuncu değişikliği kararı, doğru bir karar. Bazı ülkelerde, Serie A'da hafta arasında da lig oynanması planlanıyor. Bu yüzden konuşulduğu gibi, 5 değişiklik yapmak takımlar için önemli olacaktır. Bu sayede futbolcuları sakatlıklardan daha fazla koruyabiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.