Çeviri | Mbaye Diagne: Brugge beni cezalandırdı!

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'dan transfer ettiği ve sezon başında da Club Brugge'a gönderdiği Mbaye Diagne geri dönüş için gün sayıyor. Belçika'da liglerin tescil edilmesinin ardından ülkesi Senegal'a dönen yıldız oyuncu, İngiltere'de yayın yapan The Guardian'a özel açıklamalarda bulundu. Belçika'da geçirdiği günleri anlatan Senegalli forvet, Galatasaray'dan henüz kimseyle görüşmediğini ve yeni sezonu beklediğini açıkladı.

EN İYİ OLDUKTAN SONRA EN KÖTÜSÜ
Mayıs ayı, Mbaye Diagne için tartışmalı bir sezonun garip bir şekilde son bulması oldu. Senegalli yıldız forvet yeniden sahalara dönmek için sabırsızlandığını ve oynamak için "Aç" olduğunu söylüyor. Şu sıralar Dakar'daki evinde bulunan Diagne, geçtiğimiz günlerde Club Brugge'un şampiyonluk fotoğrafında teknik direktör Phillippe Clement'in yerine kendisini montajladı. 

Belçika'daki evlerinin kira süresi dolduktan sonra karısı ve iki çocuğuyla evsiz kalmaktan kaçınmak için avukat çağırmak zorunda kaldı, ancak koronavirüs salgını nedeniyle hareket edemediler. Senegalli oyuncu bugünlerde doğup - büyüdüğü topraklarda, Dakar'da. Brugge'daki hikayesi epik bir şekilde sona erdi ve Diagne kısa bir süre önce Avrupa'nın en çok gol atan oyuncularından birisiyken, 6 ay önce Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı bir hatadan dolayı Brugge teknik direktörü Clement tarafından istenmeyen adam ilan edildi.

Diagne'nin en kötü sezonu, en iyi yılının ardından geldi. Ocak ayında Kasımpaşa'dan transfer edilen Senegalli forvet, sezonu 30 golle tamamladı ve en yakın rakibine 13 gol fark attı. Galatasaray ile lig ve kupa şampiyonu olduktan sonra, Senegal milli takımıyla Afrika Kupası'nda final oynadı. 5 maçta görev yaptı, gol atamadı ancak Senegal'e madalya kazandıran ekibin bir parçasıydı. Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Radamel Falcao'ya kadroda yer açmak için gönderdiği Mbaye Diagne sezon başında Club Brugge ile anlaştı. Senegalli oyuncuyu isteyen takımlar arasında İngiliz ekipleri Everton, Newcastle ve Crystal Palace bulunuyordu ancak Belçika takımının Şampiyonlar Ligi'nde oynaması Diagne için cazip olan taraftı. Bu tercih, şimdilerde üzüntü duymasına neden oldu. 

CLEMENT BENİ HİÇ İSTEMEMİŞTİ
Brugge'da ilk etapta çok az forma şansı bulduktan sonra teknik heyetin kendisine "Şampiyonlar Ligi'nde senden yararlanmak istiyoruz." dediğini belirten Diagne, kendisi için sezonun kaderini değiştiren Kasım ayında oynanılan PSG maçına değindi. Takım 1-0 gerideyken 67.dakikada oyuna girdiğim sırada teknik direktör yanıma gelerek bana "Seni neden transfer ettiğimizi kanıtlama.. Şampiyonlar Ligi'nde kalmak istiyoruz. Şimdi oraya git ve yapman gerekeni yap." dedi ve oyuna soktu.  Oyuna girdikten bir kaç dakika sonra ceza sahası içerisinde Thiago Silva tarafından düşürüldü ve penaltı kazanıldı. Beraberlik için büyük bir şanstı ve takımın penaltıcısı Vanaken'di. Senegalli oyuncu takım arkadaşının elinden topu aldı ve penaltıyı kullanmak istedi. Teknik direktör Clement kenarda çaresiz kaldığı pozisyonda Diagne'nin penaltı vuruşunu PSG kalecisi Keylor Navas kurtardı ve Brugge maçtan yenik ayrıldı. Maç sonunda soyunma odasında Diagne ve teknik direktör Clement arasında büyük bir tartışma yaşandı. Senegalli forvet o maçtan sonra bir daha hiç forma giyemedi. Hatta uzun bir süre takımla antrenmana bile çıkamadı. 

Diagne o gün yaşanılan olayı "Penaltıyı kullanarak bir hata yaptığımın farkındayım ancak cezamın çok ağır olduğunu düşünüyorum. Takıma kenardan geldikten sonra yardımcı olmak istedim ve penaltıyı kazandırdıktan sonra da kullanmak istedim. Bunu kendimde bir hak olarak gördüm. İstediğim şeyi yapmak için penaltıyı kullanmam gerektiğini düşündüm. Takıma yardımcı olmak istiyordum ve saha içerisindeki adrenalinle verilmiş bir karardı." sözleriyle anlatıyor. Clement maçtan sonra basın toplantısında Diagne'ye ağır bir para cezası verileceğini söylemişti ancak Senegalli oyuncu böyle bir olay olmadığını ve kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Diagne yaşanan süreci anlatırken "Oyunculardan ve teknik direktörden özür dilememe rağmen cezalandırıldım. Her gün antrenmanlara katılarak en yüksek seviyede çalıştım, yeniden takıma girmek için kendimi zorladım ancak teknik direktör beni hiç bir zaman maç kadrosuna almadı. Her arkadaşıma saygım var ancak benimle aynı seviyede olmayan isimleri maç kadrosuna seçip, beni seçmiyordu. Bir süre sonra teknik direktörün yanına gittim ve neler olup - bittiğini sordum. O da bana "Kararları ben veririm, patron benim." dedi. Bu görüşmeden sonra da beni görmezden geldi ve Brugge'da geçirdiğim son 3 ayda benimle bir kelime bile konuşmadı. İlk baştan beri beni hiç istemediğini düşünüyorum. Kulüpte beni oraya gelmeme ikna eden diğer insanlardı ve teknik direktör beni kadrosunda düşünmediği için penaltı konusunu bir araç olarak kullandı." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY İLE HENÜZ GÖRÜŞMEDİM
Sonunda Belçika'dan ayrılırken, Diagne yeni sezon için Türkiye'ye dönmeye hazırlanıyor. Juventus'ta başlayan kariyerinde Fransa, Macaristan, Çin Ligi takımlarında forma giymesine karşın Diagne en çok keyif aldığı ülkenin Türkiye olduğunu söylüyor. Ancak tecrübeli forvet Galatasaray'ın planları hakkında bir fikre sahip değil. Diagne bu konu hakkında "Galatasaray için oynamaktan çok mutluyum ancak beni takımda tutmak istiyorlar mı bilmiyorum. Onlarla henüz konuşmadım ancak bazı insanlardan maaşı fazla olan oyuncularla yolların ayrılacağı yönünde bilgi aldım. Bunu kimin için söylüyorlar şuan bilmiyorum. Beni satmaları gerektiğine karar verirlerse, eminim ki kendi tarzıma uygun bir takıma gideceğim." sözleriyle durumu özetliyor. 

Türk medyası Senegalli oyuncunun Nottingham Forest tarafından satın alınacağını iddia ediyor. Diagne de kişisel Instagram hesabından buna dair bir paylaşım yaptı ancak bu durum görüldüğü gibi olmadığı anlaşıyor. Senegalli oyuncu "O fotoğrafı yayınladım ancak üzerinde ne olduğunu fark etmedim. Kesinlikle resmi bir şey değildi. Kasıtlı bir paylaşım yapmadım." ifadelerini kullandı. Diagne ayrıca transfer süreciyle ilgili olarak da "Benimle temasa geçen olmadı. Eğer beni transfer etmek istiyorlarsa önce Galatasaray ile görüşmeleri gerekiyor. Onlarla temasa geçilip - geçilmediğini bilmiyorum." diyerek duruma açıklık getirdi. 

Diagne son zamanlarda kendisiyle konuşan arkadaşlarının ve İngiltere'de forma giyen arkadaşı Mahmoud Trezeguet'in, ligin mükemmel bir şekilde ona uygun olduğunu söylüyor. Trezeguet ile sürekli olarak konuştuğunu söyleyen Diagne "Düzenli olarak görüşüyoruz ve İngiltere'de daha iyi olacağımı söylüyor. Ben (fizik olarak) büyük ve güçlü bir oyuncuyum. Topu kontrol edebilir yada saklayabilirim. Hava toplarında da iyiyim ve en önemlisi ceza sahasında iyi bir bitiriciyim. Tek bildiğim, Galatasaray yada başka bir yerde tekrar oynamaya ve gol atmaya devam edeceğim. Bunun için çok istekliyim. Yeni sezon için sabırsızlanıyorum." sözleriyle de futbolu ne kadar özlediğini gösteriyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.