Mbaye Diagne ancak yeni sezona!

Galatasaray'ın sezon başında Club Brugge'a kiraladığı ancak yaşadığı disiplin sorunları nedeniyle kadro dışı kalan Mbaye Diagne ilginç bir rekora imza attı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'in gol rekorunu kıran ve 30 gol kaydeden Senegalli oyuncu, bu sezon yaşadığı sorunlardan dolayı ise 10 ay tatil yapmak üzere! 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Belçika Ligi’nin tescil edilerek Club Brugge’ün şampiyon ilan edilmesi, Galatasaray’dan kiralık olarak bu ekibin formasını giyen Mbaye Diagne için ilginç bir durumu ortaya çıkardı. Belçika ekibinde uzun bir süre kadro dışı kalan Senegalli oyuncu yeni sezon öncesi formda olmak için Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ile görüşerek takımla birlikte antrenmanlara katılmak istediğini belirtmişti. Deneyimli teknik adamın gelecek planlarında yer almayan Senegalli forvet bu sezonu tamamladığı için, kendisine Florya’nın kapılarının ancak yeni sezon hazırlıkları başladığında açılacağı öğrenildi. Bu karar doğrultusunda Mbaye Diagne için takımla birlikte çalışmalara başlama tarihi Ağustos ayı olması bekleniyor. Diagne bu süreye kadar üç ay daha takımla çalışmaların dışında kalacak. Sezon ortasında Brugge’de kadro dışı bırakılan ve o tarihten sonra forma giymeyen oyuncu, sonrasında karantina süreci ve şimdi Türkiye’deki ligin devamı da düşünüldüğünde 10 ay tatil yapmış olacak.

MAÇ BAŞINA 200BİN EURO
Geçtiğimiz sezon devre arasında Galatasaray'a imza atan Mbaye Diagne, sözleşmesi gereği yıllık 2milyon 350bin Euro garanti para alıyor. Bu sezon 3’ü Galatasaray’da diğerleri Brugge’de olmak üzere sadece 12 maçta forma giydi. Bu sezonu erken tamamlayan oyuncu, bu karşılaşmalarda toplam 465 dakika forma görev aldı ve Diagne’nin maaşı, formayı terlettiği zamanla karşılaştırılınca, bu sezon oynadığı maç başına yaklaşık 200 bin euro kazandığı ortaya çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.