Onyekuru'nun bonservisi alınacak!

Koronavirüs salgını nedeniyle liglere verilen arada Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim yeni sezona dair hazırlıklarını gerçekleştirdi. Deneyimli teknik adam kadroda yerli ağırlıklı bir rotasyon kurmaya hazırlanırken, takımın yıldızı Henry Onyekuru'nun bonservisinin alınmasını istedi. Galatasaray yönetimi kısa bir süre içerisinde, salgın sonrası ekonomik krizden çıkmak için 30 oyuncusunu satılık listesine koyan Fransız ekibi Monaco'yla görüşmelere başlayacak.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da geçen sezonun ardından bu sezon devre arasında kiralık olarak takıma kazandırılan Henry Onyekuru'nun tapusu alınmak üzere.. Gösterdiği performansla Süper Lig'in altını üstüne getiren Nijeryalı yıldız oyuncu için Galatasaray yönetimi koronavirüs salgını sonrasında oluşacak ekonomik krizi fırsat bilerek harekete geçti. Fransa Ligi'nin tescil edilmesi sonrasında Avrupa Kupaları'na katılma hakkı bulunmayan ve bu sezon kiradan dönecek oyuncular dahil edildiğinde 60 kişilik oyuncu havuzuna sahip olacak Monaco kulübü, aralarında Henry Onyekuru'nun da bulunduğu 30 ismi satılık listesine koyduğunu açıkladı. 

Bu karara kadar gelecek sezon için Henry Onyekuru'yu yeniden kiralamak isteyen Galatasaray'da ise transfer politikası ufak bir değişikliğe gitti. Daha önce oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak isteyen Cimbom, şimdi yıldız oyuncunun bonservisini alarak sorunu kökten çözmek istiyor. Monaco’nun geçtiğimiz yaz transfer döneminin son gününde Everton’dan transfer ettiği ve 13.5 milyon Euro bonservis bedeli dediği Onyekuru’yu satma kararı sonrası Galatasaray 6 milyon euroluk bir teklif sunacak. Ayrıca başarı bonusları da yine sözleşmede yer alacak.

6 AY İÇİN 650BİN EURO
Devre arasında 6 ay için 750 bin euro vererek kiralanan 22 yaşındaki futbolcunun maaşının yüksek olmaması da yine bu transfer için Galatasaray’ı iştahlandırıyor. Aslan, ocak ayında Monaco’dan kiraladığı yetenekli futbolcuya 6 ay için 650 bin euro vermişti. Teknik direktör Fatih Terim’in gelecek sezon için ısrarla kadrosunda görmek istediği Onyekuru’nun satışa çıkarılması ve maaşının yüksek olmaması, bu transfer için sarı-kırmızılıların şansını artırıyor. Galatasaray, Falcao transferinde yakın ilişki içine girdiği Monaco kulübüyle pazarlıklara 2-3 hafta sonra başlamayı planlıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.