ÖZEL HABER | Şubelerde %30 maaş kesintisi!

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada spor kulüpleri ve branşlar ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçirirken, Galatasaray yönetimi de bir süredir gündemde olan maaş kesintisi uygulamasını resmen devreye soktu. 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle kulüpten tüm sporculara ve personellere gönderilen tebliğde, basketbol şubesinde 2019-2020 sezonuna dair yapılacak maaş ödemesinde %30 kesintiye gidileceği  ve bu kesinti miktarının 4-6 ay gibi bir süreye yayılacağı belirtildi.

1 Haziran 2020'den itibaren geçerli olmak üzere Galatasaray yönetimi tarafından alınan karar, genel sekreterlik imzasıyla tüm sporcu ve idari - teknik personele tebliğ edildi. Alınan kararın koronavirüs pandemisi sonrasında yaşanan ekonomik sıkıntıların yanı sıra, FIFA başta olmak üzere çeşitli kurumların "mücbir sebep" olarak görmesine de dikkat çekildi. 

Kulüpten yapılan bilgilendirmede "2019-2020 sezonu için liglerinin sonlandırılması, iptal edilmesi dolayısıyla faaliyet gösteremeyen tüm şube sporcularımızın ve şube teknik kadrolarımızın toplam sezonluk ücretleri üzerinden %30 oranında indirim yapılmasına karar verilmiştir. Yeni sezonda da birlikte yol alacağımıza inandığımız tüm teknik kadro personelimiz için mağduriyet yaratmamak adına bu ücret indirimi bir anda uygulanmayacak olup, teknik kadro personelimizin her ay aylık maaşının en az yarısını almasını temin edilecek şekilde ve 4-6 ay arasına yayılacak şekilde ücret indirimi yapılacaktır. Sezonluk olarak sözleşme yapılan sporcularımızın önümüzdeki sezondaki durumları henüz netleşmediğinden, belirlenen ücret indirimleri sporcularımız için bu sezon içinde uygulanacak ve tamamlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Futbol şubesi haricinde alınan kararın basketbol ve voleybol başta olmak üzere tüm şubelerde uygulamaya konulacak.

****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.