ÖZEL HABER | Futbol takımına %15 indirim yapıldı!

Galatasaray'da çok uzun bir süredir gündemi meşgul eden maaş indirimi 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle resmiyet kazandı. Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada gerçekleşen ekonomik krizden ötürü, Avrupa'da bir çok kulüp maaş kesintisine giderken, Galatasaray'da bu uygulamanın nasıl olacağı merak konusuydu.. Uzun bir süre %30 oranında kesinti yapılacağı konuşulan maaş indiriminin "sezonun devam etmesi" gerekçe gösterilerek %15 oranında yapıldığı oyunculara tebliğ edildi.

1 Haziran 2020'den itibaren geçerli olmak üzere Galatasaray yönetimi tarafından alınan karar, genel sekreterlik imzasıyla tüm sporcu ve idari - teknik personele tebliğ edildi. Alınan kararın koronavirüs pandemisi sonrasında yaşanan ekonomik sıkıntıların yanı sıra, FIFA başta olmak üzere çeşitli kurumların "mücbir sebep" olarak görmesine de dikkat çekildi. 

Kulüpten yapılan bilgilendirmede "2019-2020 sezonu için futbolda liglerin ertelenmesi dolayısıyla faaliyetleri ertelenen ancak 12 Haziran 2020 tarihinde maçların oynanması kararı sonucunda yeniden çalışmaya başlayan futbol takımımızın sporcu ve teknik kadrolarında toplam sezonluk ücretleri üzerinden %15 oranında ücret indirimi yapılmasına karar verilmiştir. Yeni sezonda da birlikte yol alacağımıza inandığımız tüm teknik kadro personelimiz için mağduriyet yaratmamak adına bu ücret indirimi bir anda uygulanmayacak olup, teknik kadro personelimizin her ay aylık maaşının en az yarısını almasını temin edilecek şekilde ve 4-6 ay arasına yayılacak şekilde ücret indirimi yapılacaktır. " ifadeleri kullanıldı.

Futbol şubesinin yanı sıra diğer branşlarda da %30 oranında kesintiye gidileceği açıklanmıştı.

****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.