Süper Lig | Arena'da soğuk duş!

Galatasaray, ligin 28. haftasında sahasında Gaziantep'i ağırladı. Rakibinin maçın başında öne geçmesinin ardından sarı kırmızılılar Falcao ve Belhanda'nın golleriyle durumu 2-1'e getirdi. Ahmet Çalık yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kartla oyundan atıldı. Durum bundan sonra Feghouli'nin golüyle 3-1'e geldi. Gaziantep 3-1'den sonra 3-2'yi yakaladı ve 90+12'de penaltıdan attığı golle maçı 3-3'e getirdi. Galatasaray aldığı bu skorla şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Bu zorlu maçın hikayesini sayılarla ele alalım..

1: Hakem Alper Ulusoy, Ahmet Çalık'a bariz gol şansını engellemek nedeniyle yaptığı faule kırmızı kart gösterdi. Bu maçın tek kırmızı kartıydı.

2: Maçın en çok isabetli şut çeken ismi çektiği 3 şutun 2'si kaleyi bulan Radamel Falcao oldu. Falcao'nun bu şutlarından biri de gol oldu.

3: Hakemler bu mücadelede toplam 3 kez ofsayt bayrağını kaldırdılar. Bu bayrakların 1 tanesi Galatasaray'a kalkarken 2 tanesi Gaziantep'e kalktı.

4: Maçın en çok adam geçme denemesine sahip ve en çok başarılı adam geçen ismi 5 denemesinin 4'ünden başarıyla çıkan Younes Belhanda oldu. Belhanda, Galatasaray'ın 2.golünü de kaydetti.

5: Maçın en çok faul yapan ismi kırmızı kart gören Ahmet Çalık oldu. Ahmet, 5 kez rakip oyunculara faul yaptı. Maçın en çok faul yapılan isimleri ise 4'er kez faul yapılan Kayode ve Kenan Özer oldu.

6: Türk futbol tarihinde belki de ilk defa 6 saniye kuralından doğan bir endirekt serbest vuruş verildi.

7: Hakem çaldığı faul düdükleri ve itirazlara 7 kez sarı kart göstererek oyuncuları cezalandırdı. Bu kartların 6 tanesi Galatasaray'a 1 tanesi Gaziantep'e çıktı.

8: Zorlu mücadelede toplam 8 kez korner kullanıldı. Galatasaray 2 kez korner kullanırken Gaziantep 6 kez korner kullandı. Gaziantep takımı ilk golünü de kornerden buldu.

8: Her iki takımda pas arası konusunda başa baş bir mücadele sergiledi. Galatasaray toplam 8 kez pas arası yaparken Gaziantep 9 kez pas arası yaptı. Maçın en çok pas arası yapan isimler 3'er kez yaptıkları pas arasıyla Marcelo Saracchi ve Papy Djilobodji oldu.

10: Her iki takımda karşı takımın kalelerini eşit derecede yokladı. Kalelere toplam 10'ar kez şut çekildi. Galatasaray bu şutların 2 tanesini ceza sahası dışından çekti ve 6 tanesi kaleyi buldu. Gaziantep ise çektiği 10 şutun 3'ünü ceza sahası dışından çekti. Bu şutların 5 tanesi kaleyi buldu.

13: Galatasaray 13 kez defanstan top uzaklaştırdı. Gaziantep ise 14 kez defanstan top uzaklaştırarak sarı kırmızılı takımın önünde yer aldı. Maçın en çok top uzaklaştıran ismi 5 kez defanstan topu uzaklaştıran Mario Lemina oldu.

13: Galatasaray rakip ceza sahasına toplam 13 kez orta açtı ve bu ortaların sadece 3 tanesi isabet buldu. Gaziantep ise rakip ceza sahasına 24 kez orta açarken bu ortaların 7 tanesi isabet buldu.

14: Maçın en çok hatalı pas atan ismi 14 kez hatalı pas atan Marcelo Saracchi oldu.

32: Maçın hakemi Alper Ulusoy özellikle maçın sonunda verdiği çarpıcı kararlarla maça damga vurdu. Hakem oyunu toplam 32 kez faul düdüğüyle durdurdu. Bu düdüklerin 18 tanesi Galatasaray'a çalınırken 14 tanesi Gaziantep'e çalındı.

%53: Sarı kırmızılı takım rakibine göre daha çok ikili mücadele kazanarak öne çıktı. Galatasaray %53 oranında ikili mücadele kazandı. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi girdiği 15 ikili mücadelenin 11'inden başarıyla çıkan Marcelo Saracchi oldu.

%58: Hava topu mücadelelerinde konuk ekip Gaziantep'in bariz bir üstünlüğü öne çıkıyor. Gaziantep %58 oranında hava topu mücadelesi kazanırken, Galatasaray %42 oranında hava topu mücadelesi kazandı.

61: Maçın en çok başarılı pas atan ismi attığı 69 pasın 61'inde isabet bulan Jean Michael Seri oldu.

%63: Galatasaray, rakibine karşı topa hakim bir futbol sergiledi. Kendi sahasında oyuna yön veren sarı kırmızılılar bu etkili oyununu gerek hakemler gerek şanssızlıklar yüzünden skora yansıtamadı.

%64: Her iki takımda top kapma başarısı başlığı altında eşit başarı sağladı. Takımlar %64 oranında top kapma başarısı sağladı. Maçın en çok başarıyla top kapan ismi 3 kez kaptığı başarılı topla Marcelo Saracchi oldu.

%85: Sarı kırmızılı takım topa hakim bir oyun sergilerken yaptığı başarılı paslarla da öne çıktı. Galatasaray %85 oranında başarılı pas yaparak önemli bir yüzde yakaladı. Deplasman ekibi Gaziantep %74 oranında başarılı pas yaptı.

101: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalan ve tam 101 kez topla buluşan Marcelo Saracchi oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.