Kiralık Oyuncu Raporu: 2019-20 Sezonu

Sezon başında kadrosunda büyük bir operasyon gerçekleştiren Galatasaray, hem genç hem de A takımda yer alan bir çok oyuncusunu da kiralık olarak çeşitli takımlara gönderdi. Devre arasında gerçekleşen ayrılıklar dahil olmak üzere toplamda 20'e yakın oyuncusunu kiralık olarak gönderen takımımızda bazı isimlerin performansı dikkat çekerken, bazı isimler gittikleri kulüplerde hayal kırıklığı yarattı.. Gelin, hep birlikte 2019-2020 sezonunda Galatasaray'ın kiraladığı ve sezon sonunda takımımıza geri dönecek isimlerin performanslarını birlikte inceleyelim!

GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEDİ: MBAYE DIAGNE
Galatasaray'ın sezon başında Belçika'nın Club Brugge takımına kiraladığı Mbaye Diagne sezon içerisinde gündemden hiç düşmedi. FFP kapsamında önemli bir bonservisle satılması planlanan ve bu kapsamda sözleşmesine 13 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu konulan Senegalli yıldız oyuncu bu sezon bir çok polemikte adını geçirmeyi başardı. Belçika temsilcisine transferinden, ayrılığına kadar bir çok spekülasyonda başrol oynayan Diagne, yarım devresini kadro dışı kalarak geçirdiği Belçika macerasında 9 maçta 262 dakika sahada kaldı ve 4 gol kaydetti. 

BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI: RYAN BABEL
Sezon başında Fulham'dan transfer edilen ancak beklentilerin altında kaldığı gerekçesiyle Henry Onyekuru'nun kiralanmasıyla birlikte devre arasında Ajax'a kiralanan Ryan Babel, uzun bir süre sonra döndüğü ülkesinde de beklentilerin altında kaldı. Sezonun ikinci yarısını Ajax forması altında geçiren 33 yaşındaki oyuncu, pandemiden dolayı Mart ayında yarıda kalan ve sonrasında askıya alınan Hollanda macerasında tamamı ilk 11'de olmak üzere 9 maçta görev yaptı. Bu maçlarda 712 dakika sahada kalan Babel sadece 1 gol ve 1 asist yapabildi.

İSPANYA'DA GEÇEN KAYIP YIL: VALENTINE OZORNWAFOR
Geçtiğimiz yaz Nijerya'dan transfer edilen ve merak uyandıran Valentine Ozornwafor bu sezon Galatasaray'da geçirdiği kamp döneminin ardından İspanya'nın 2.Lig takımlarından Almeria'ya kiralandı. İspanyol ekibinde düzenli olarak forma şansı bulması beklenen Ozornwafor, sezonun büyük bir kısmını antrenman tesislerinde ve yedek kulübesinde geçirdi. 1999 doğumlu savunma oyuncusu İspanya macerasında 4 maçta 274 dakika görev yaptı ve 1 gol kaydetti. Sözleşmesinde 1 milyon 850bin Euro satın alma opsiyonu olan Ozornwafor'un sezon sonunda yeniden takıma dönmesi bekleniyor.

TFF 2.LİGİ SALLAYAN PERFORMANS: ALİ YAVUZ KOL
Galatasaray'da bu sezon taraftarların performansını yakından takip ettiği ve yeni sezonda kadroda olmasını bekledikleri isim Ali Yavuz Kol, bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekti. TFF 2.Lig ekiplerinden Tarsus İdmanyurdu forması giyen Ali Yavuz Kol, takımının formasını giydiği 27 maçta 2.153 dakika sahada kaldı ve 9 gol - 2 asistlik performansla alkış aldı. Santrafor pozisyonunda forma giymesinin yanı sıra her iki kanatta da forma giyebilen Ali Yavuz, gelişim gösteren yegane isimlerden birisi oldu. Genç oyuncu alt liglerdeki performansının yanı sıra milli takımda da çeşitli yaş kategorilerinde görev yaptı ve Avrupalı scoutların dikkatini çekti. 19 yaşındaki genç hücum oyuncusunun gelecek sezon teknik direktör Fatih Terim'in planlarında olması bekleniyor.

AYAKTA KALMA MÜCADELESİ: EMRE TAŞDEMİR
Ligin ilk yarısını Galatasaray'da geçiren ve en formsuz dönemde bile Yuto Nagatomo'nun arkasında kalan Emre Taşdemir, sezonun devre arasında sözleşmesi 2021 yılına kadar uzatılarak Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'a kiralandı. Süper Lig'de hayatta kalma mücadelesi veren Kayseri ekibinde sürekli olarak forma giymeye başlayan Emre, ligin ikinci yarısında 10 maçta 794 dakika sahada kaldı. 

İSMAİL ÇİPE
Galatasaray'da yıllarca üçüncü kaleci olarak görev yaptıktan sonra Okan Kocuk'un transfer edilmesiyle birlikte yaz kampı sonrasında Süper Lig takımlarından Kayserispor'a iki yıllığına kiralanan İsmail Çipe, takımının birinci kalecisi Lung'un arkasında yedek bekledi. Genç kaleci sezon içerisinde Rumen kalecinin sakatlandığı dönemde ilk 11'de süre buldu. Kayserispor forması altında 5 lig maçı, 3 kupa maçında ilk 11'de 90 dakika süre aldı. 

EMİRHAN CİVELEK
Sürpriz bir şekilde sezon başında Süper Lig takımlarından Kayserispor'a kiralanan genç savunma oyuncusu Emirhan, kulübünde geçirdiği ilk sezonunda küme düşme mücadelesinde ayakta kalmaya çalışan isimlerden birisi oldu. Genç savunma oyuncusu ligde uzun zamandır maç kadrosunda yer alamazken, Kayserispor forması altında 4 maçta 390 dakika süre aldı ve 1 asist yaptı.

BİRHAN VATANSEVER
Futbol kariyeri enteresan bir şekilde Galatasaray - Bandırmaspor arasında geçen Birhan, sezon başında yeniden TFF 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Bandırmaspor'a kiralandı. 23 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu bordo-beyazlı forma altında geçirdiği kiralık sezonunda 22 maçta 1810 dakika süre aldı. Tüm maçlara ilk 11'de çıkan Birhan bu karşılaşmalarda herhangi bir gol veya asist kaydedemedi. Genç sayılabilecek yaşı artık bir tık geçen ve 3.Lig seviyesi için "tecrübeli" konumuna geçen Birhan, pandemiden önce bir süre takımdaki yerini kaybetmişti.

CELİL YÜKSEL
Galatasaray'da ligin ilk yarısını A takımda geçiren ancak zaman zaman U19 Ligi'nde görev yapan Celil Yüksel, devre arasında TFF 1.Lig ekiplerinden Adanaspor'a kiralandı. Pandemi öncesinde çok fazla süre bulamayan genç orta saha oyuncusu, ligin son bölümünde düzenli olarak forma giymeye başladı. TFF 1.Lig'e veda etmesi bir kaç hafta önce kesinleşen Adanaspor'da genç oyuncu ligin son bölümde 10 maçta toplamda 804 dakika süre buldu ve 1 kez gol sevinci yaşadı. 

RECEP GÜL
Sezon başında Belçika ekiplerinden Westerlo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanan Recep Gül, kulübünde geçirdiği ilk yılında kadrodan uzak kaldı. 2000 doğumlu kadronun gelecek vaadeden önemli isimlerinde gösterilen Recep Gül sezonun tamamında yalnızca 1 maçta 12 dakika süre alırken, maç kadrosuna dahi girmekte oldukça zorlandı. Genç oyuncunun sözleşmesinde 80bin Euro satın alma opsiyonu ve bir sonraki transferde Galatasaray'ın %35 pay alma hakkı bulunuyordu. 

BATUHAN ŞEN
TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hekimoğlu'na devre arasında kiralanan kaleci Batuhan Şen, sezonun ikinci yarısından itibaren pandemiden önce 9 maçta görev yaptı ve kalesinde 3 gol gördü.

BATUHAN TEKİN
TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hekimoğlu kulübüne sezon başında kiralanan sol bek Batuhan Tekin, kulübünde sezon boyunca yalnızca 2 maçta görev yaptı. Genç sol bek ligde görev yaptığı iki maçta toplamda 105 dakika süre aldı ve herhangi bir asist - gol katkısı sağlayamadı. 

MUTLU AKSU DOĞAN
Ağustos ayında TFF 3.Lig ekiplerinden Kocaelispor'a kiralanan Mutlu Aksu Doğan, devre arasında kulübüne geri dönerken Ocak ayının sonunda aynı lig takımlarından Karaköprü Belediyespor'a kiralandı. Mutlu Doğan kiralık olarak gittiği iki takımda sezonu toplamda 8 maçta 315 dakika süre aldı ve 1 gol kaydetti. 

METEHAN MERTÖZ
Sezon başında TFF 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından birisi olan Eyüpspor'a kiralanan sol kanat oyuncusu Metehan Mertöz gösterdiği performansla takımında rotasyonun bir parçası olmayı başardı. 1999 doğumlu kanat oyuncusu Eyüpspor forması altında 19 maçta 952 dakika süre bulurken, 2 kez gol sevinci yaşadı. 

AHMET SİVRİ
Galatasaray altyapısına ilk geldiğinde Kıbrıs'taki çılgın performansıyla (bir sezonda 56 gol) akıllarda kalan Ahmet Sivri, altyapıda da başarılı dönem geçirdi. Genç forvet oyuncusu sezon başında TFF 2.Lig Beyaz Grup takımlarından Sancaktepe'ye kiralanırken, büyük bir çoğunluğu maçın son 15 dakikalık bölümünde olmak üzere 22 maçta 441 dakika sahada kalırken, 3 gol kaydetti. 

FERHAN EVREN
Sezonun ilk yarısını U19 takımında geçiren ve devre arasında TFF 2.Lig Beyaz Grup takımlarından Afjet Afyonspor'a kiralanan Ferhan Evren pandemi öncesinde takımında önemli süreler bulmayı başardı. İlk kez bu seviyelerde oynamaya başlayan 19 yaşındaki orta saha oyuncusu, Afyon ekibinin formasını 6 maçta 390 dakika terletti ve bu karşılaşmalarda 1 kez gol sevinci yaşadı. 

MİNİ YORUM: ALTYAPIDA KAYIP GEÇEN SEZON
Galatasaray'da geçtiğimiz sezon U21 ve U19 takımında forma giyen genç isimlerin bir çoğu gerek bedelsiz, gerekse kiralık olarak takımdan ayrıldı. Kiralık olarak ayrılan isimlerin yeni kulüplerinde çok fazla forma giymemesi dikkat çekti. Özellikle genç oyuncuların düzenli olarak oynama ihtiyacı göz önüne alındığında bu isimler için 2019-2020 sezonunu kayıp olarak geçtiğini söylemek mümkün, pek keza Galatasaray'da kalsalardı U19 takım forması altında yada A takım antrenmanlarında yer alsalar aynı gelişimi sergileyebilirlerdi.

Gelecek sezon için bazı isimleri bu şekilde 2.Lig veya 3.Lig takımlarında zaman kaybetmek yerine oynama garantisiyle bir yerlere kiralamak daha doğru, akılcı bir hamle olacaktır. Aksi takdirde gerek gelişmesi gerekse oynama alışkanlığı kazanması gereken yaşlarda bir oyuncunun 3.Lig takımlarında sadece antrenman yapmasının herhangi bir getirisi olmayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.