Pelin Bilgiç kimdir?

Pelin Bilgiç
Gelecek sezon EuroLeague Women'da mücadele edecek olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Galatasaray oyun kurucu pozisyonu için Pelin Bilgiç'i transfer ettiğini açıkladı. 

Peki Pelin Bilgiç kimdir?  
Galatasaray, kaptan Işıl Alben'in takımdan ayrılmasının ardından oyun kurucu pozisyonunu milli takımda da oynayan Pelin Bilgiç ile takviye etti. Peki Pelin Bilgiç kimdir? 15 Temmuz 1994 tarihinde Mersin'de dünyaya gelen Pelin Bilgiç 1.73 boyunda ve oyun kurucu pozisyonda görev almaktadır. Kariyerine BOTAŞ'ta başlayan Pelin Bilgiç, 5 sezon forma giydiği BOTAŞ'ta gösterdiği performansın ardından 2016'da Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertlilerde geçirdiği 2 sezonun ardından 2018-2019'da Çukurova'ya transfer olan Pelin, geçtiğimiz sezonu ise Ormanspor formasıyla geçirdi. 

BOTAŞ'ta gösterdiği performansla adından söz ettiren Pelin Bilgiç, 2016 yılında  Rio de Janeiro Olimpiyatları'ndaki Türkiye kadın millî basketbol takımı kadrosunda da yer almıştır.

Geçtiğimiz sezon OGM Ormanspor forması giyen Pelin Bilgiç, ligde 8.1 sayı - 2.5 asist - 3.08 ribaund ve 1.1 top çalma ortalamalarıyla mücadele etmişti. 25 yaşındaki oyun kurucu EuroCup Women'da ise 8.6 sayı - 4.1 ribaund ve 4.2 asist ortalamalarına imza atmıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.