Saha içinde yeni lider Ryan Donk!

Galatasaray'da saha içinde yıldız isimlerin sakatlıkları nedeniyle takımdan uzak kalması teknik direktör Fatih Terim'i yeni bir lider arayışına itti. Deneyimli teknik adam, iki sezondur adeta takımın jokeri haline gelen Ryan Donk'a ligin kalan bölümünde ekstra görevler vermeye hazırlanıyor. İmparator, tecrübeli savunmacının hem takım arkadaşları hem de başta Emin Bayram olmak üzere altyapıdan gelen genç oyuncularla olan diyaloğu nedeniyle kaptanlık bandını Donk'a verecek.. 

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; 34 yaşındaki Ryan Donk ligin son bölümünde Galatasaray'ın saha içi yeni lideri olacak. Terim’in jokeri durumunda bulunan Hollandalı oyuncu, sezon sonunda Selçuk İnan'ın jübile yapacak olması ve Fernando Muslera'nın da uzun bir süre takımdan ayrı kalacak olmasıyla kaptanlık bandını koluna taktı. Ryan Donk geride kalan iki sezon içerisinde orta saha, forvet, defans; nerede görev verilirse en iyisini yaptı ve başta teknik direktör Fatih Terim olmak üzere camianın da takdirini kazandı. Kale dışında her bölgenin adamı olan Donk, son olarak Luyindama’nın sakatlanmasıyla stopere çekildi. Takımın ender ayakta kalan isimlerinden olan 34 yaşındaki futbolcu, Başakşehir maçında da takımın başında kaptan olarak sahaya çıktı.

SÖZLEŞMESİ UZATILACAK
Sözleşmesi bu sezon sonu bitecek olan Ryan Donk ile 1+1 yıllık bir sözleşme yapılması planlanıyor. Hollandalı oyuncuya gelecek sezon için 1.2 milyon euro teklif edilecek. Bir dönem ücretinin önemli bölümünü vermesine rağmen kiralanacak takım bulunamayan, hatta kadro dışı bile kalan Donk, Fatih Terim’in gelişiyle birlikte kendini buldu ve takıma oturdu. Hollandalı oyuncunun oldukça duygusal bir yapıya sahip olduğu, ancak tecrübeli teknik adamın onu sürekli motive ederek fayda sağladığı dile getirildi.

Sarı-kırmızılı futbolcu bu sezon Süper Lig’de 22 karşılaşmada görev aldı ve 3 gol, 1 asistle takıma ekstra katkı sağladı.

Galatasaray haberleri için tıklayın! 
Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.