STSL | Olmayınca olmuyor...

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor'a konuk oldu. Müsabakada baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Cimbom, girdiği pozisyonlardan sonuç alamazken ilk yarının sonunda Papiss Cisse'nin attığı gollerle Alanyaspor sahadan 4-1 galip ayrıldı. 

Karşılaşmaya Okan, Mariano, Donk, Marcao, Linnes, Seri, Taylan, Ömer, Belhanda, Emre Akbaba, Adem Büyük ilk onbiriyle başlayan Galatasaray, maçın ilk düdüğünden itibaren oyunun kontrolünü eline aldı. Topla daha çok oynayan ve oyunun temposunu elinde tutan Galatasaray, 20. dakikada Emre Akbaba ile gole yaklaştı. Ömer Bayram'ın sol taraftan ceza sahasına taşıdığı topta, pasını çıkarttı. Emre Akbaba gelişine kaleye vurdu, az farkla dışarıya çıktı. Maçın 35. dakikasında Seri'nin ara poasında Emre Akbaba rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Cimbom penaltı beklerken hakem Mete Kalkavan, VAR'dan gelen bilginin ardından devam kararı verdi. Maçın 43. dakikasında ev sahibi Alanyaspor golü buldu.  Juanfran sağ taraftan tacı kullandı, Efecan Karaca çizgiye inerek içeriye çevirdi. Papis Cisse altı pas üzerinde topa dokundu ve topu ağlara gönderdi. 46. dakikada Linnes'in çevirdiği topta Adem Büyük inanılmaz bir gol kaçırırken 'Atamayan atarlar' kuralı devreye girdi ve Papiss Cisse savunmanın hatasında farkı ikiye çıkarttı. İlk yarının son pozisyonunda Younes Belhanda'nın pasında Adem Büyük bu kez topu ağlara gönderdi ve ilk yarı ev sahibinin 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı. 

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. 51. dakikada Adem’in enfes pasında topla buluşan Belhanda şutunu attı, kaleci kornere çeldi. 58. dakikada Linnes soldan etkili getirdi, altı pastaki Adem'e aktardı. Adem geriye çıkarttığı pasında Ömer Bayram ayağının içiyle uzak direğe vurdu, az farkla dışarıya çıktı. 69. dakikada Adem Büyük topu ağlara gönderse de ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı. 73. dakikada Belhanda'nın ortasında Adem'in kafası direkten döndü. Maçın kalanında da pozisyonlar üreten, oyunun kontrol eden Galatasaray, aradığı golü bir türlü bulamadı. 88. dakikada Belhanda'ya yapılan faule rağmen oyunu devam edince Fernandes'in pasında ceza sahasında topla buluşan Bakasetas topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1 yaptı. Maçın son saniyesinde Mustafa Pektemek attığı golle sonucu tayin etti: 4-1. 

Bu sonuçla Galatasaray'ın ligdeki galibiyet hasreti 8'e çıkarken Cimbom, 52 puanla 4. sırada kaldı. Alanyaspor ise puanını 51'e yükseltti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.