Emre Kılınç resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, uzun süredir beklenen transferi resmen açıkladı. Süper Lig'de sezonun en iyi yerli oyuncusu performansına imza atan ve bir çok takımın dikkatini çeken Emre Kılınç yeni sezondan itibaren 4 yıl boyunca Galatasaray forması giyecek. 25 yaşındaki oyuncu için herhangi bir bonservis bedeli ödenmezken, yıllık 11 milyon TL ücret ödenecek.

EMRE KILINÇ KİMDİR?
23 Ağustos 1994 doğumlu olan Emre Kılınç, son dönemde gösterdiği performansla Süper Lig'in altını üstüne getirdi. 25 yaşındaki orta saha oyuncusu futbol altyapısına doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan Sakarya  Akademikspor altyapısında başlarken, 2009 yılında Boluspor altyapısına transfer oldu. Genç oyuncu kendi yaş kategorisindeki yetenekleriyle dikkat çekerken, 2010 yılında U16 Ligi'nde gol kralı olarak sezonu tamamladı. Sezon sonunda profesyonel sözleşmeye imza atan genç oyuncu, dönemin teknik direktörü Cihat Arslan tarafından A takıma yükseldi ve 2011/12 sezonunda A takım kadrosunda yer almaya başladı. 

4 Aralık 2011 tarihinde oynanılan Denizlispor karşılaşmasında 65.dakikada Cafercan Aksu'nun yerine oyuna dahil olarak A takım formasını ilk kez giyme şansı yakalayan Emre Kılınç, takip eden sezondan itibaren rotasyonun bir parçası oldu. 2013/14 sezonunda yaz döneminde Galatasaray'ın kapısından dönen genç oyuncu Boluspor forması altında TFF 1.Lig'de düzenli olarak forma giymeye başladı ve 31 maçta 3 gol - 8 asistlik performansıyla dikkat çekti. Emre takip eden sezonda 32 maçta 11 gol - 8 asist, 36 maçta 5 gol - 5 asistlik performanslarıyla istikrarını sürdürmeyi başardı. Boluspor formasıyla 2016-17 sezonuna başlayan Emre, devre arasına kadar Kırmızı-Beyazlı takımın formasıyla ligin ilk yarısında 16 maçta 2 gol - 6 asistlik performansının ardından 250bin Euro bonservis bedeliyle Sivasspor'a transfer oldu. O dönem TFF 1.Lig'de mücadele eden Yiğidolar adına ilk sezonunda ligde 15 maçta forma giyen Emre takımının ligi 2.sırada bitirerek Süper Lig'e yükselmesinde 5 gol - 5 asistlik katkı sağladı. Kupada çeyrek final oynayan Sivasspor adına 5 maçta görev yapan Emre bu turnuvada da 1 gol - 3 asist gibi dikkat çeken bir istatistiğe imza attı. 

2017-18 sezonunda Süper Lig'de ilk sezonunu geçiren Emre Kılınç, teknik direktör Samet Aybaba'nın kadroda düzenli olarak şans verdiği isimlerin başında geldi. Bu seviyede ilk sezonunda 33 maçta görev yapan Emre, sezonu 7.sırada bitiren Sivasspor adına 2 gol - 7 asistlik performansla katkı sağladı. Emre Kılınç, bir sonraki sezonunda Süper Lig'de istikrarını sürdürmeye devam etti. 2018/19 sezonunda 32 resmi maçta görev yapan Emre, sezon sonunda istatistik hanesine 7 gol - 7 asist yazdırmayı başarırken; 2019/20 sezonunda Süper Lig'e adeta damgasını vurdu. Rıza Çalımbay yönetiminde şampiyonluk yarışında zaman zaman boy gösteren Sivasspor'un en önemli isimlerinden birisi olan Emre, kariyerinde ilk kez sakatlık sebebiyle 5 maçta takımını yalnız bırakırken Kırmızı-Beyazlı forma altında sezonun genelinde 31 maçta 9 gol - 7 asistlik performansla dikkat çekti. 

25 yaşında olmasına karşın TFF 1.Lig organizasyonunda 140 maçta görev yapan Emre, son üç sezondur Süper Lig'de de düzenli olarak 92 maçta görev yaptı. Orta sahada hem merkez hem de kanatlarda görev yapan Emre, kupa maçları da dahil edildiğinde kariyerinde 252 resmi maçta 47 gol - 58 asist gibi dikkat çeken istatistiklere imza attı. Yetenekli oyuncu küçük yaş kategorilerinde milli takıma çağrılmasının yanı sıra 2019 yılında teknik direktör Şenol Güneş tarafından A Milli takıma davet edildi.

Emre Kılınç transferiyle ilgili FCN Blog ekibinin yorumlarını izleyebilirsiniz:



FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Emre Kılınç'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.