Fatih Öztürk resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, bir ismi daha kadrosuna kattı. Daha önce yerli rotasyonunu Arda Turan, Oğulcan Çağlayan, Emre Kılınç gibi önemli isimlerle güçlendiren takımımız son olarak Kasımpaşa forması giyen Fatih Öztürk'ün transferini resmen duyurdu. Fernando Muslera'nın ayağının kırılmasının ardından tecrübeli bir kaleci arayışına gidilirken, 2 yıllık sözleşme imzalanan 33 yaşındaki kaleciye 4 milyon TL ödenecek. 

FATİH ÖZTÜRK KİMDİR?
Fransa'nın komşu ülkelerinden birisi olan Almanya sınırına çok yakın bir bölge olan Phalsbourg'da dünyaya gelen Fatih, aslen Eskişehirli bir ailenin büyük oğlu.. 1980'li yıllarda iş bulmak için Fransa'ya göç eden Öztürk ailesi, takvim yaprakları 2000'li yıllara yaklaşırken Türkiye'ye dönüş yaptı. Futbol altyapısını Fransa'da alan ve burada çeşitli bölgesel takımlarda forma giyen Fatih'in ülkemizdeki futbol kariyeri 2007 yılında Yurtkur Amatör takımında başladı ve sadece bir yıl sonra, Eyüpspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Eyüpspor'da süre bulamayan ve 24 yaşına girdiğinde (2010-11 sezonu) Spor Toto 3. Lig takımlarından Gölcükspor'a kiralanan Fatih Öztürk düzenli olarak forma giymeye başladı. Gösterdiği performans sonrasında Trabzonspor antrenörlerinin dikkatini çeken Fatih, sadece bir sezonluk Gölcükspor macerasının ardından Trabzonspor'un pilot takımı olarak bilinen 1461 Trabzon'a transfer oldu.

O dönem Spor Toto 2.Lig'de mücadele eden 1461 Trabzonspor takımında kadronun temel taşlarından birisi olan Fatih, gösterdiği performansla takımının lig şampiyonu olmasında başrol oynayan isimlerden birisiydi. Başarılı kaleci bir sonraki sezonda PTT 1.Lig'de normal sezonu dördüncü sırada bitiren Karadeniz ekibi adına önemli bir isim olurken, Ziraat Türkiye Kupası'nda özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Fatih gösterdiği bu dikkat çeken performansların ardından  2013-2014 sezonunda 1461 Trabzon'un bir üst takımı olan Trabzonspor'a geçiş yaptı. Bordo-Mavili takımda önemli isimlerden birisi olan Onur Kıvrak'ın arkasında yedek olarak bekleyen Fatih, ilk sezonunda sadece 1 maçta şans bulmuş olsa da ikinci sezonunda ligde 10, kupada 1 maçta olmak üzere 11 maçta kaleyi korudu.

2015 yazında Trabzonspor'dan daha fazla oynamak için ayrılan Fatih Öztürk'ün yeni kulübü Süper Lig temilcisi Akhisarspor oldu. Manisa temsilcisinde geçirdiği 4 sezon boyunca düzenli olarak forma giyen ve takımının Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunun yanı sıra, Süper Kupa'da da şampiyon olması ve UEFA Avrupa Ligi'nde boy göstermesinde önemli bir pay sahibi olan Fatih, sözleşmesinin tamamlanmasının ardından Akhisarspor'dan ayrıldı. Yeşil-Siyahlı kulübün tarihi başarılarında önemli bir rol oynayan Fatih, özellikle kupada şampiyonluğa uzanan yolculukta penaltı atışlarındaki başarısıyla dikkat çekmişti. Akhisarspor forması altında 72 maçta görev yapan Fatih, geçtiğimiz sezon sonunda takımından ayrılarak Kasımpaşaspor ile sözleşme imzaladı. Tecrübeli file bekçisinin ismi çok uzun bir süre aynı zamanda Galatasaray ile anılmıştı. 2019-2020 sezonunu Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'da geçiren ve ligde 20 - kupada 2 olmak üzere toplam 22 maçta görev yapan Fatih Öztürk, ligin ikinci yarısında 21.haftadan itibaren yerini takım arkadaşı Ramazan Köse'ye kaptırdı. Yaşadığı sakatlık sonrasında teknik direktör Fuat Çapa'nın tercihleri arasında ikinci sıraya düşen Fatih, sezon sonunda kulübüyle olan sözleşmesini feshederek takımdan ayrıldı.

33 yaşındaki file bekçisi kariyerinde bugüne kadar 182 maçta görev yaparken, bu maçların 57'sinde kalesini gole kapatmayı başardı. Tecrübeli kaleci ayrıca Akhisarspor ile yaşadığı Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonluklarının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele etme tecrübesi elde etti.

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Fatih Öztürk'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.