Zach Hankins resmen Galatasaray'da!

Zach Hankins
Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray Doğa Sigorta'nın uzun rotasyonu için ilk yabancı takviyesi gerçekleşti. Daha önce kısa rotasyonunu Barış Ermiş - Eray Aydoğan - Alex Hamilton - RJ Hunter ve Darly Macon ile takviye eden Galatasaray, pota altını da Zach Hankins ile güçlendirdi. 

Gelecek sezon Basketball Champions League'nde mücadele edecek olan Galatasaray Doğa Sigorta, kısa rotasyonunu tamamlamasının ardından uzun rotasyonunu güçlendirmek için takviyelere başladı. Galatasaray son olarak Maccabi Rishon LeZion forması giyen Zach Hankins ile 1 yıllık anlaşma sağlandığını resmen açıkladı. 1996 doğumlu Amerikalı oyuncu sezonun ilk yarısını Çek temsilcisi ERA Nymburk'da geçirirken, pandemi sonrasında İsrail Ligi takımlarından Maccabi Rishon ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalamıştı. 



MACCABI TEL AVIV'IN TEKLİFİNE RAĞMEN GALATASARAY'A GELDİ 
Zach Hankins, EuroLeague temsilcisi Maccabi Tel Aviv ile de görüşme halindeydi. Maccabi ile görüşmelerin uzaması üzerine daha önce teklif aldığı Galatasaray ile masaya oturan Hankins, Maccabi tarafına "Sözleşme için daha fazla beklemeyeceği" mesajını iletti.  Galatasaray'ın 225 bin dolarlık teklifine karşılık 300 bin dolar isteyen Hankins, sarı-kırmızılıların ısrarları üzerine 240 bin dolara anlaştı. 

ZACH HANKINS KİMDİR? 
Peki Zach Hankins kimdir? 1996, Michigan doğumlu olan Zach Hankins basketbola doğup büyüdüğü bölgenin lise takımı olan Charlevoix'da başladı. Çocuk sayılabilecek bir yaşta sezon ortalaması 12 sayı - 8 ribaund olmasının yanı sıra %73 şut isabetiyle dikkat çeken Zach, takvim yaprakları 2013 yılını gösterdiğinde ayak bileğini kırarak uzun bir süre basketboldan uzak kaldı. Sezonun son bölümünü kaçıran Zach Hankins bölge finallerinde de forma giyemedi ve kendisini gösterme şansını yakalayamadı. Yaşadığı sakatlığa rağmen bir çok NCAA Division III takımlarının radarında olan Zach Hankins'e yeni sezon için burs veren tek okul, o dönem basketbol takımının asistan antrenörü Andy Bronkema'nın yaz kampında gördüğü performans sonrasında 3.000 Dolar değerinde burs vermeyi taahüd ettiği Ferris State oldu.

NCAA Divison II takımlarından Bulldogs forması giyen Hankins, birinci sınıf öğrencisi olmasına rağmen 34 maçta forma giydi ve 4.8 sayı - 3.8 ribaund ortalamalarını yakaladı. Çaylak sezonunun ardından ikinci yılında 14.6 sayı - 10.5 ribaund ortalamalarına çıkan Hankins gösterdiği performansla bölgesinde de dikkat çekti. Sezon içerisinde gerçekleştirdiği 130 blok ile Divison II'de sezonun blok lideri olan Hankins, okul rekorunu da kırmayı başardı. Sezonun en iyi oyuncusu ödülüne aday olan Hankins, aynı zamanda 2017 yılının Divison II'de ülke genelinde en iyi ikinci takıma atanan tek ikinci sınıf öğrencisiydi. Okulunun şampiyonluğunda da başrol oynayan Hankins, 28-5 gibi önemli bir başarı oranında da takımını sırtlayan isimlerden birisi oldu. 1996 doğumlu Amerikalı oyuncu sezonun ilk yarısını Çek temsilcisi ERA Nymburk'da geçirirken, pandemi sonrasında İsrail Ligi takımlarından Maccabi Rishon LeZion ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalamıştı.  İsrail ekibini ligde finale taşıyan önemli etkenlerden birisi olan Hankins, Nymburk’taki kariyerinde 13.0 sayı – 6.3 ribaundluk performanslar sergilerken Rishon LeZion’da bu ortalamalar 12.7 sayı – 5.3 ribaund – 1.0 asist şeklinde karşımıza çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.