83 milyon TL tasarruf!

Yeni sezon öncesinde kadrosunda büyük bir revizyon gerçekleştiren Galatasaray, aynı zamanda maaş bütçesinde de ciddi bir tasarrufa gitmeyi amaçlıyor. Federasyonun açıkladığı limitlerin yanı sıra UEFA ile yaptığı FFP anlaşmasına da uymak zorunda olan Sarı-Kırmızılılar şimdiden 83 milyon TL gibi ciddi bir tasarruf elde etti!

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; TFF yeni sezonda %15 sapma ile birlikte Galatasaray'a toplamda 493.3 milyon TL harcama limiti koydu. Şampiyonlar Ligi gelirinden 2 sene sonra mahrum kalan sarı-kırmızılılar şu ana kadar takım bütçesinde 83 milyon TL tasarruf sağladı. 7 yeni transferin, giden 7 oyuncuyla maliyeti kıyaslandığında 8 milyon Euro kasada kaldı. Ayrıca sözleşme yenileyen Donk'un ücreti 1.9 milyon Euro'dan 515 bin Euro'ya indirildi. Bir ayda 80 milyon TL tasarruf eden yönetim, Falcao'nun da, 1.9 milyon Euro'luk bonuslarından vazgeçmesini sağladı.

Teknik direktör Fatih Terim'in planlarında yer almamasının yanı sıra yıllık kazançları oldukça yüksek olan Younes Belhanda ve Ryan Babel'i de satmaya çalışan Galatasaray yönetimi, takım bütçesini 40 milyon Euro seviyesine indirecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.