Galatasaray play-off turuna yükseldi!

galatasaray
UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Galatasaray, Ali Sami Yen'de Hırvat ekibi Hajduk Split ile karşı karşıya geldi. Galatasaray baştan sona üstün götürdüğü maçta 77'de Belhanda ve 87'de Babel'in golleriyle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı ve play-off turuna adını yazdırdı. 

Galatasaray karşılaşmaya ilk Fatih, Linnes, Marcao, Donk, Emre Taşdemir, Taylan, Etebo, Ömer, Babel, Feghouli, Diagne onbiriyle başladı. Maçın ilk yarısında iki ekip de pozisyon üretmekte zorlandı. Pozisyon yönünden kısır geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı ve devreye 0-0'lık eşitlik ile girildi. 

İkinci yarıya iyi başlayan Galatasaray önce Diagne sonra da Babel ile çok net pozisyonları değerlendiremedi. Enfes paslaşmalar sonucunda ceza sahasında topla buluşan Diagne'nin vuruşu önce defanstan dönüyor sonra dönen topta yine Diagne'nin vuruşu üstten auta çıktı. 56'da bu kez Babel çok net bir fırsatı değerlendiremedi. Feghouli'nin harika pasında ceza sahasında topla buluşan Babel'in vuruşu auta çıktı. 58'de Galatasaray, Feghouli ile golü bulsa da anlamsız bir karar sonucunda gol geçerlilik kazanmadı. 71'de Ömer Bayram'ın yerine Younes Belhanda'nın oyuna girmesiyle pozisyon zenginliğini arttıran Galatasaray aradığı golleri de buldu. 77'de Emre Taşdemir'in asistinde Belhanda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0'a getirdi. 87'de Cimbom'u rahatlatan gol Babel'den geldi. Marcao sol çizgide harika bir çalımla rakibini geçip topu ceza sahasına gönderdi ve Ryan Babel farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Galatasaray adını bir üst tura yazdırdı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.