Galatasaray Doğa Sigorta yeni uzununu bulmak üzere..

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Doğa Sigorta, sakatlığı sebebiyle transferinden vazgeçtiği Zach Hankins yerine takviyesini gerçekleştirdi. Sportando'nun haberine göre Ertuğrul Erdoğan yönetimindeki Yenilmez Armada, geçtiğimiz sezon NBA takımlarından Washington Wizards forması giyen Johnathan Williams ile anlaşmak üzere..

JOHNATHAN WILLIAMS KİMDİR?
22 Mayıs 1995, Tennessee doğumlu ve tam adı Johnathan Lee Williams III olan pota altı oyuncusu basketbol hayatına doğduğu eyaletin okul takımlarında başladı. İlk olarak Southwind Lisesi, ardından da 2013-16 yılları arasında Missouri ve 2016-2018 yılları arasında Gonzaga Üniversitesi'nde forma giyen Williams, okuldan mezun olduğu 2018 yılında draft edilmemesine karşın Los Angeles Lakers takımından Yaz Ligi'ne katılmak için kısa süreli bir kontrat aldı. 

Ekim ayında LA Lakers ile çift taraflı bir kontrat alan Williams, kariyerinde ilk kez NBA sahnesinde adını duyurmasını da 2019 yılında Boston Celtics karşısında oynanılan karşılaşmada gerçekleştirdi. NBA tarihinin klasik derbileri arasında yer alan Lakers - Celtics karşılaşmasında 18 sayı - 10 ribaund gibi dikkat çeken bir performansa imza atan genç oyuncu, NBA'de maç başına 6.5 sayı - 4.1 ribaund ortalamalarının yanı sıra G-League'de de maç başına 15.2 sayı - 8.7 ribaund ortalamalarıyla sezonu tamamladı. 

Williams sezon sonunda Lakers'tan ayrılırken 2019-20 sezonu için Houston Rockets tarafından Yaz Ligi takımında denenmeye alındı. Rockets formasıyla 5 maçta görev yapan Williams, bu karşılaşmalarda 8.4 sayı - 6 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. Bu performansın ardından Amerikalı genç oyuncunun yolu İsrail'e düştü ve Temmuz ayında İsrail Ligi takımlarından Maccabi Rishon ile kısa süreli bir sözleşme imzaladı. Maccabi Rishon forması altında 18 maçta maç başına 11.7 sayı - 9 ribaund ortalamalarını yakalayan Williams, yılın son bölümünde (Aralık ayı) NBA'den teklif aldı ve İsrail'den Amerika'ya döndü.

26 Aralık 2019'da Washington Wizards ile sözleşme imzalayan Williams, altı maçlık kontratın ardından çift taraflı sözleşme imzaladı ve hem NBA hem de G-League'de mücadele etti. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Mart ayında maçların durduğu NBA'de sezon sonunda Orlando'da düzenlenen bubble'da da boy gösteren Williams, sezon sona erdiğinde istatistik hanesine 15 maçta maç başına 12 dakika ve 3 sayı - 4.3 ribaund ortalamalarını yazdırdı. Rotasyonda kısıtlı sürelerde şans bulan Williams, son olarak play-off öncesinde oynanılan Wizards - Boston Celtics karşılaşmasında sadece 5 sayı atmasına rağmen 16 ribaundla maçı tamamladı ve dikkat çekti. Williams aynı sezonda G-League organizasyonunda ise 16 maçta 25 dakika sahada kaldı ve 13.1 sayı - 9.4 ribaund - 1.8 asist ortalamalarını yakaladı.

2.06 boyundaki 25 yaşındaki Amerikalı oyuncu dört ve beş numaralı pozisyonlarda forma giyiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.