Seyircisiz maçta meşale!


Derbinin 7. dakikasında sahaya gelen paraşütlü meşale, seyircisiz bir maçta Galatasaray’a ceza gelip gelmeyeceği tartışmasını başlattı. Talimatın 6. maddesi gereği ev sahibi, stadın ve çevresinin düzenini ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğu için PFDK’ya sevk edilecek.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde ilginç bir olay yaşandı. Karşılaşmanın 7. dakikasında stat dışından atılan paraşütlü bir meşale, Türk Telekom Stadı’nın zeminine düştü. Hakem meşale sahadan alıncaya kadar oyunu durdurdu.

Bu durum, “Galatasaray ceza alacak mı?” sorusunu akıllara getirdi. Fenerbahçe, BATE Borisov ile oynadığı seyircisiz UEFA Avrupa Ligi maçında da benzer bir durum yaşanmış, o dönemde UEFA ceza vermişti. Zamanın Disiplin Kurulu Başkanı, meşaleyi atan Fenerbahçelilerin sosyal medya görüntüleri üzerine bu cezayı verdiklerini dile getirmişti. Disiplin Talimatı’nın 6. maddesinde, “Ev sahibi kulüp, müsabakanın oynanacağı stadın ve çevresinin düzenini ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür” maddesi gereği sarı-kırmızılılar bu durumdan sorumlu tutulacak. Temsilci raporlarını göz önüne alacak olan disiplin müfettişleri, Galatasaray’ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.