BSL | Macon alev aldı, Yenilmez Armada galibiyetle tanıştı!


Basketbol Süper Ligi
'nin açılış maçında Anadolu Efes karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılarak lige iyi bir giriş yapamayan Galatasaray erkek basketbol takımı, ligin ikinci haftasında OGM Ormanspor'a konuk oldu. Rakibi karşısında oyuna girmekte zorlanan Ertuğrul Erdoğan'ın öğrencileri, devre sonunda kontrolünü ele aldığı karşılaşmadan 82-90'lık skorla ayrılarak ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

Maçın başında ritmini bulamayan takımımız 23-19 ilk çeyreği noktaladı. RJ Hunter ve Barış Ermiş'in etkili oyunlarıyla savunmada da etlili olarak farkı açan takımımız ilk yarıyı 43-49 önde kapadı. Üçüncü çeyrekte başa baş bir mücadele olurken, Darly Macon uzun mesafeli üçlükleriyle dikkat çekti ve son çeyreğe 66-69 üstün girdik. Son çeyrekte Barış Ermiş, oyun kurmadaki tecrübesi ve asistleriyle fark yaratan isim olurken, Darly Macon'un sayı anlamında devreye girmesiyle bitime 7 dakika kala fark çift hanelere çıktı. RJ Hunter'ın savunmada ve hücumda yaptığı kritik hamlelerle farkın erimesine izin vermeyen takımımız, Motum ve Williams'ın sayılarıyla 2:49'daki molaya 73-85 önde girdi. Son bölümde RJ Hunter ile Brock Motum'un ekstra gayretleriyle takımımız rakibe yaklaşma fırsatı tanımayarak maçı 82-90 kazandı.

Dört basketbolcumuzun çift haneli sayılara ulaştığı karşılaşmada Darly Macon 4/5 üçlük isabeti ile 18 sayı, 4 ribaunt ve 5 asistlik performans ortaya koydu. Brock Motum 18 sayı ve 4 ribauntluk katkı verirken, RJ Hunter 11 sayı, 8 ribaunt ve 4 asistle oynadı. Johnathan Williams 10 sayı ve 10 ribaunt ile double-double yaptı. Barış Ermiş ise 9 sayı ve 10 asistlik benç katkısı verdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.