ÖZEL | Serdar Dursun: Galatasaray ile görüştüm.

SERDAR DURSUN

Almanya'da Darmstadt forması giyen gurbetçi oyuncu Serdar Dursun ile konuştuk. Almanya ile Türkiye'nin futbolu arasındaki farklar, transfer döneminde aldığı teklifler ve gelecek hedeflerini anlattı. Galatasaray ile görüştüğünü ancak transferin maddi sebeplerden gerçekleşmediğini söyledi. 

GALATASARAY İLE GÖRÜŞTÜM 

Menajerim Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile görüştü. Benim Türkiye'ye gelme niyetim şu an için yok. İlk hedefim Bundesliga'da oynamak. Bir bonservisim vardı benim 1.5-2 milyon euro civarında. 4 büyüklerle görüşmeler oldu ama bu bonservis onlar için yüksekti. Bazı hocalarla da görüştük. Sonrasında da İngiltere'den, Çin'de, Arabistan'dan teklifler geldi. En son İngiltere'den Derby County istedi beni. Kulüp iyi bir forvet bulsaydı benim gidişime izin verecekti ama olmadı. Bir sene daha buradayım. Sezon sonunda sözleşmem bitiyor. Elimden geleni yapmaya çalışacağım. İyi bir sezon geçirirsem daha çok telif alırım. İlk hedefim Bundesliga'da oynamak. Tabii ki Süper Lig'de de güzel bir teklif olursa buraya dönmeyi de düşünebilirim. 

ALMANYA'DAKİ EN ÖNEMLİ ÖZELLİK DİSİPLİN

Almanya'daki en önemli özellik disiplin. En alt yaş kategorisinden başlayıp A Takım seviyesine gelen, her hafta düzenli olarak maçlar var. Sahalar ve tesisler gayet iyi. A Takım'a yükselirken U19, U17 'de oynarken oyuncular sistemi, kaymaları, vücut olarak gelişimi tamamlamış oluyorlar ve hazır oluyorlar. Türkiye'de daha yetenekli oyuncular olabilir ama antrenman sahaları, hocalar, eğitimler eksik kalıyor ve oyuncular A Takım'a yükselince büyük bir uçurum oluyor. Son dönemde bunun azaldığını ve Türkiye'nin iyi bir yolda olduğunu düşünüyorum çünkü oyuncu yetişmeye başladı. 

ALMANYA'DA İŞİNE SAYGIYI, DİSİPLİNİ ÖĞRENDİM DAHA ÇOK

Ben 19 yaşına kadar Almanya'da doğup, büyüdüm ve eğitmimi burada aldım. 19 yaşında bir seçim yapmam gerekiyordu ya Bülent Uygun yönetimindeki Eskişehirspor'a gelecektim ve A Takım'da şans bulacaktım ya da Almanya'da altyaşta forma giyecektim. Ben Eskişehirspor'u seçmiştim o zaman. Tabii ki geldiğim gibi oynayamadım. Şike süreci yaşandı o süreçte. Sonrasında kiralık gittim, tutmadı. Belki de ben mental olarak hazır değildim. Karagümrük'te kendimi buldum. Sürekli oynadım. 24 yaşında Almanya'ya döndüm ve buraya geldiğimde de sanki Türkiye'de hiç antrenman yapmamış gibi oldum. Bülent Uygun, Ertuğrul Sağlam, Skippe, Ersun Yanal gibi çok iyi hocalarla çalıştım Türkiye'de ama Almanya'ya gelince işine olan saygıyı, disiplini öğrendim daha çok. Bir forvet oyuncusu da ilerleyen yaşlarında daha iyi oluyor. Ondan belki de Türkiye'ye geldiğimde gençtim belki de, belki hazır değildim. 24 yaşından beri Bundesliga 2. Ligi'nde oynuyorum ve her sene 30'un üstünde maça çıkıyorum. Bu bana sahada fayda sağlıyor. Tecrübelendim saha içinde ve saha dışında ne yapmam gerektiğini biliyorum. Bunları örnek gösterebilirim. 

ALMANYA İLE TÜRKİYE'DEKİ İDMAN ARASINDA FARK VAR

Bence Almanya'da yapılan idmanla Türkiye'de yapılan idman arasında fark var. Oynadığım dönemlerde olduğunu söyleyebilirim. Oyuncular mesela Almanya'daki idmanlarda herkes %100'ü ile oynar her gün. Türkiye'de tecrübeli oyuncular yerli veya yabancı farketmeksizin %100'üyle oynamaz, biraz daha az yapar. Çünkü bazı oyuncular Türkiye'ye para içni geliyor bazıları işte kariyerimi bitireyim diye düşünüyor. Almanya'da böyle bir şey yok. Kim olursan ol burada %100'ünü vermek zorundasın. 

HER HAFTA OYNAMAK ÇOK ÖNEMLİ 

19 yaşında Eskişehirspor'a geldim. A2'de de gol kralı olmuştum. Önümde çeşitli isimler vardı ama antrenmanda hep en çok golü ben atardım. Ama Türkiye'de ne yazık ki isme bakıyorlar. Gençtim, Türk'tüm ama önümde yabancı oyuncular ve daha çok kazanan isimler vardı hocalar otomatik onlara şans veriyorlardı. Ersun Yanal döneminde mesela bana "Çok iyisin, çok beğeniyorum seni" dedi sonrasında da Urfa'ya gitmemi söyledi kiralık olarak. Urfa'ya giderken birinci forvettim sonra 1 hafta içinde 16 transfer yaptılar. Sonra Eskişehir'e döndüğümde Ersun Yanal, Fenerbahçe'ye gitmişti ve Ertuğrul Sağlam teknik direktör olmuştu. Denizlispor'a kiralandım orada da sakatlık yaşadım. Eskişehir'e döndüm ve Karagümrük'ün Başkanı Cengiz Günaydın beni aradı ve "Gel oyna. 1. Lig'de zaten yabancılar oynayacak" dedi ve 2. Lig'deyken Karamgümrük'e gittim . 22 yaşında Karagümrük'e gittim ve 2 senede 70 maç oynadım. Orası bana çok şey kattı. Ben hep söylüyorum her hafta oynamak lazım. Oynarsan gelişirsin çünkü. 6 senedir ben de 200 maç oynadım ve bunun faydaları oluyor tabi. Kendini geliştiriyorsun, birileri seni farkediyor, saha içinde daha aktif olmaya başlıyorsun, futbolu öğreniyorsun. 

KARAGÜMRÜK BENİ İSTEDİ

Karagümrük sezon başında Süleyman Hurma vasıtasıyla beni aradı ve durumumu sordular. 1.5-2 milyon euro bonservis bedelim vardı. Beni istediler ama ekonomik olarak bu transferin olması zordu. Karagümrük'ü çok seviyorum. Çok hızlı Süper Lig'e yükseldiler. Bence bu sene Süper Lig'i de ilk 10'da bitirirler. Zaten şu an ben de Türkiye'ye dönmeyi çok istemiyordum. 

MİLLİ TAKIM OYUNCU HAVUZUNDA YER ALIYORUM

Şenol Güneş ile görüşme şansım oldu. Şenol Güneş'in söylediğine göre pandemi olmasaydı Almanya'ya gelip beni izleyeceklerdi. Şu ana kadar izlediler mi, takip ettiler mi bilmiyorum ama milli takımın oyuncu havuzunda ben de yer alıyorum. İnşallah beni de çağırırlar ilerleyen dönemde. Bunun için çabalıyorum. Çağırırlarsa milli takım benim için çok güzel olur. Başarılı olacağıma da inanıyorum. Teklif bekliyorum bakalım inşallah olur. 

İYİ OYUNCU OYNAR İSTER TÜRK, İSTER YABANCI OLSUN 

Yabancı sınırı sürekli konuşuluyor. Bence iyi oyuncu oynar. İster 11 yabancı olsun, ister 11 Türk olsun. Belki sınırlama gelirse genç oyuncular A Takım'a daha kolay yükselebilir ama bence pasaporta bakmaz bu olay. İyi oyuncu zaten oynar. Kural gelirse Türk oyuncular biraz daha göz önünde olabilir. Bütün takımlar daha iyi Türk oyuncu aramak durumunda kalırlar. Bakalım artık yukarıdakiler karar verecek. 

Röportajın tamamı izlemek için: 👇👇


****
FCN BLOG ÖZEL RÖPORTAJIDIR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.