Maradona'nın ardından..

Diego Armando Maradona.. Arjantinli süperstar hiç kuşkusuz futbol tarihinin en büyük figürleri arasında taraflı - tarafsız herkes tarafından ilk 3'te adını yazdırabilecek bir isim. Hem saha içerisinde hem de saha dışında büyük bir figür olan Maradona, bugün ülkesi Arjantin'de hayata gözlerini yumarken futbol dünyası da çok büyük bir oyuncuyu kaybetmiş oldu. 

Arjantinli efsanenin Galatasaray ile olan hikayesi ise bambaşka.. Futbolculuk döneminde bir kez İstanbul'a gelen ve Sevilla formasıyla Galatasaray'a karşı mücadele eden Maradona, teknik adamlık kariyerinde de 2010 yılında İstanbul'a gelmekten son anda vazgeçmiş. Konuyu anlatanlar ise, Arjantinli efsaneyi en yakından tanıyan iki isim: İspanyol gazeteci Franciso Rico ve Arjantin milli takım sportif direktörü Noray Nakış.

"Galatasaray’la oynanılan gösteri maçından sonra şehri çok sevmişti ve sürekli olarak antrenmanlarda Sevilla muhabirlerine İstanbul esprileri yapardı. O dönemde Türklerin kendisine, ‘bir sezonda da bizimle oyna’ demesini çok düşünmüştü. Yakınlarından ‘İstanbul’a gidiyor’ sözlerini bile duymuştuk. Sonra neden fikir değiştirdi kimse bilmiyor ancak Arjantin’e döndü."

Maradona'nın kariyerini izleyen gazetecilerden Franciso Rico, GOAL

"Güney Afrika'da 2010 yılındaki Dünya Kupası'ndan sonra Galatasaraylı yöneticilerle görüşmüştük. Anlaşma sağlanmıştı ancak daha sonra hem Diego hem de kulüp yönetimi fikrini değiştirdi. "

Arjantin milli takım sportif direktörü Noray Nakış

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.